• Helena Gill, VD för Sävsjö Näringsliv AB, vill framhålla bredden bland kommunens företag: - Vi vill ge stöd åt både små och stora företag.

"Små och stora företag skapar en stark grund för näringslivet i Sävsjö"

Helena Gill initiativrik VD för Sävsjö Näringsliv AB:

– En näringslivssafari för lärare i augusti ska öka samarbetet mellan skola och näringsliv, säger Helena Gill, VD på Sävsjö Näringsliv AB, SNAB. Näringslivsbolaget har trivsamma lokaler i gamla sanatoriet i Sävsjö. Inte minst UF Ung Företagsamhet uppmuntras i Sävsjö.

Två stora event utgör höjdpunkter under året i kommunen. Redan nu ligger Sävsjö Näringsliv i startgroparna för sommarens Näringslivsgala den 21 juni och Företagarveckan under hösten med start den 26 september för att ge kommunens entreprenörer inspiration att utvecklas ytterligare.

Vid en snabborientering i Sävsjös breda näringslivsrepertoar hittar vi sex husfabriker, Vallsjöhus, Rörvikshus, Smålandsvillan, Sävsjö Trähus, Kärnhem och Willa Nordic.

– Entreprenörskapet i Sävsjö präglas av utveckling av nya idéer och en mångfald av företag inom olika branscher, från matkluster till tillverkningsindustri och snickerifabriker med olika specialprodukter och ett unikt kunnande, inte minst inom träbyggnad. Man kan kalla denna drivkraft bland företagen för Sävsjöandan, framhåller Helena Gill.

Sävsjö Näringsliv AB:s ambition och drivkraft är att sätta företagarnas bästa i fokus. I första hand inriktar man sig på befintliga företag och samverkan mellan skola och näringsliv. Dessutom poängterar Helena Gill att ett stort kontaktnät och goda samarbeten borgar för en god utveckling. Det mänskliga mötet är oslagbart.

En nyckelroll i samarbetet mellan skola och näringsliv har näringslivskoordinatorn Johanna Friman. Med en god samverkan förstärks servicen för företagarna, inte minst när det gäller möten, studiebesök, praktikplatser och mässor, vilket ger ett lyft för kommunen och ett gott rykte för kommunens näringsliv.