• Håkan Samulesson framför företagets logotyp, som sett i stort sett likadan ut sedan man startade för över 70 år sedan. Foto: Emma Sellbrink

”Våra kunder uppskattar det lokala”

Kontorsspecial i Vetlanda har över 70 år på nacken. Nu finns man på fem orter i Småland. – Våra kunder uppskattar det lokala och personliga, säger Håkan Samulesson som äger företaget tillsammans med sin bror.

Kontorsspecial är mer än bara papper och pennor. Man erbjuder helhetslösningar för företag med allt från kontorsmaterial och städ och hygien till inredning och IT/copy.

Dessa fyra affärsområden ger Kontorsspecial både bredd och konkurrenskraft.

– Vi vill gärna etablera goda relationer till våra kunder för att hjälpa dem att bli starkare och mer effektiva. Det är spännande att diskutera kundens verksamhet för att hitta bra lösningar på flaskhalsar och andra problem de kan ha som vi kan bidra till att avhjälpa, säger Håkan Samuelsson.

– Det vi erbjuder är ju något av ett smörgåsbord. Medan en del väljer att köpa just en specifik produkt levererar vi till andra kunder ett brett register av varor och tjänster.

Kontorsspecial startade 1943 och Håkan Samuelssons pappa började jobba där 1945. 1993 tog familjen över företaget som nu drivs av Håkan och hans bror Stefan. Och man ser ljust på framtiden.

– Företaget har verkligen expanderat. De senaste femton åren har vi vuxit genom inte mindre än sju företagsförvärv, säger Håkan Samuelsson som berättar att detta även inneburit en del nya kundsegment.

– Vi har många ben att stå på. Det är en styrka. Kärnan är dock fortfarande ”allt för kontoret” även om våra kunder idag återfinns inom ett väsentligt bredare spann än just kontor. Idag kan det även handla om hotell och restauranger till campingar och industrier med olika inriktning.

Det lokala är viktigt och man satsar mest på Småland, där man finns på fem orter: Jönköping och Nässjö, Vetlanda, Oskarshamn och Västervik.

– Våra lokala butiker är viktiga kontaktpunkter. Idag kan ju allt köpas över nätet, så även hos oss, men många värdesätter fortfarande det lokala och personliga.