• Ingemar Pettersson, Maskincentrum Bockara. Foto: Maskincentrum Bockara

35-åring som satsar nytt

Med Fiat som nytt märke utökar Maskincentrum i Bockara både transportbils- och personbilsmarknaden. – Vi blir ett riktigt fritids- och transportbilscentrum, säger Ingemar Pettersson på Maskincentrum.

Sedan tidigare säljer Maskincentrum bland annat transport- och personbilar från Citroën, Pilote husbilar. Isuzu pick-uper och CF Moto fyrhjulingar. Dessutom säljer och servar man Alde och Truma pannor till husbilar.

– Med Fiat får vi ett komplett transportbilsprogram, och inom personbilsmarknaden får vi dessutom fler SUV:ar som Citroën inte haft. Nu kan vi leverera i stort sett allt kunden frågar efter, säger Ingemar Pettersson.

Ny utställningshall

Förutom det nya märket har företaget, som har funnits i Bockara i 35 år, förnyat sig på andra sätt det senaste året.

Bland annat har man en ny utställningshall för nya bilar och verkstaden har byggts om för att kunna ta emot och serva husbilar.

– Vi har bland annat installerat en ny lift som kan ta upp till åtta ton och 10 m långa husbilar där vi även kan göra hjulinställningar. Vi har även skadereparationsverkstad och är Lupincertifierade av länsförsäkringar, säger Ingemar Pettersson.

Dessutom har man byggt en ny ställplats för husbilar som öppnade i somras.

Just husbilar är en marknad på uppgång.

– Den ökade med 20 procent sista året så det är stort, säger Ingemar Pettersson.

Husbilarna står för största delen av företagets omsättning, även om man säljer mest tjänste- och transportbilar sett till antalet.

Kunderna på begagnade husbilar kommer från hela Sverige, och när det gäller försäljningen av nya husbilar kommer de från hela Småland.

Vid tjänste- och transportbilar har man kunder inom en radie av sju-åtta mil. Säsongen för husbilar är igång, även om det är som störst på våren och hösten.

– 60-70 procent av försäljningen av husbilar sker vid Elmia-mässan i september, säger Ingemar Pettersson.