• – 2018 firar vi 50 år med kundanpassade hus, säger Sven Johansson, VD Vallsjöhus.
  • – Energisnåla hus är en ny trend. Nyligen levererade vi ett minienergihus till Vikaholm, Växjös nya stadsdel, med solceller på taket.

50 år med trähusföretag i Hultagård

Sävsjöföretaget Vallsjöhus kan nästa år fira 50-årsjubileum efter starten 1968. – Vi levererar helt kundanpassade hus med premiumstandard, som det finns en god marknad för, säger Sven Johansson, VD för Vallsjöhus.

Dessa så kallade kataloghus byggs helt enligt kundernas egna idéer, som inte sällan är handskissade av arkitekter. Nyligen har Vallsjöhus presenterat ett visningshus för nybyggnad på Arlanda utanför Stockholm.

– Våra kunder har vi god spridning på från Gävle till Ystad. Just nu ligger årsleveransen på i runda tal 65 hus per år och dessutom har vi två större projekt per år, säger Sven Johansson.

I huvudsak tillverkas trähus med varierande fasadmöjligheter för puts och tegel. Genom en 3D-panorama kan kunderna gå in i förväg och se hela det tilltänkta huset på datorskärmen. Allt i avsikt att fånga kundernas behov.

Hela tiden görs små förändringar för att sätta en personlig prägel på drömhuset, vilket spridit sig som en ny trend för uppförande av exklusiva hus i skiftande miljöer.

– Exteriörerna kan skilja sig mycket åt. Det ena huset är inte likt det andra, utvecklar VD:n för det Hultagårdsbaserade trähusföretaget.

Nyligen har Vallsjöhus levererat ett minienergihus till Vikaholm utanför Växjö. Principen bygger på att väggarna är tjockare och dessutom monteras solceller på taket.

– Vi förvärmer luften innan den tas in i huset. Detta sker genom en värmeväxlare och tas upp genom ett borrhål i marken. På detta sätt får vi ett extremt energisnålt hus, säger Sven Johansson.

 

Fakta

Vallsjöhus i Hultagård utanför Sävsjö bygger helt kundanpassade hus. 2018 firar företaget 50-årsjubileum.

Nyligen har företaget levererat ett minienergihus till Vikaholm utanför Växjö. Luften förvärms innan den tas in i huset genom värmeväxlare.