• Affärer på Småländska lockade många besökare och företag när seminarieveckan arrangerades förra året. Foto: Henrik Simonsen

Affärer på småländska igen

I slutet av oktober är det dags för näringslivsveckan Affärer på småländska i Jönköping för andra året i rad.

Jönköpings kommun och Science Park anordnar en företagsvecka i slutet av oktober under namnet Affärer på småländska där varje dag får ett särskilt tema med olika seminarier. Affärer på småländska anordnades första gången ifjol. Förra året kom bland annat Ekonomen och samhällsdebattören Nima Sandaji och Henning Holmström, vd för Tasman Metals som vill öppna en gruva i Gränna. Den gången handlade det om till exempel kapitalmarknad, marknadsföring och internationalisering

Årets tema är kunskap och tillväxt där måndagen handlar om att starta och utveckla företag. Tisdagen handlar om forskning och innovation, onsdagen om marknadsföring, torsdagen om framtid och ekonomi och fredagen om utveckling och händelser i Jönköping.

Tanken bakom Affärer på småländska är att företagare i Jönköping och i länet ska träffa varandra och berätta för varandra om sina affärer och få inspiration av varandra.

Uppskattningsvis cirka 500 personer besökte förra året seminarierna och den minimässa som anordnades i anslutning till seminarierna på Affärer på småländska.