• Peter Björklund, Joachim Honeth och Johan Hedquist från Ahlsell. Foto: Henrik Simonsen

Ahlsell öppnar i Nässjö

Teknikhandelsbolaget Ahlsell öppnar sin senaste småländska butik i Nässjö. Butiken ryms i ett nybygge i Nässjös hetaste industristadsdel. Vid årsskiftet ska bygget vara färdigt.

Ahlsell är ett av de ledande tekniska handelsbolagen i Norden när det gäller installationsprodukter, verktyg och maskiner.

Ahlsells marknad är företag inom branschen erbjuder ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom VVS, el och verktyg och maskiner.

Proffsen

– Vi vänder oss till proffsen, berättar Peter Björklund på Ahlsell.

Ahlsell är redan väletablerat i Småland med tolv butiker i Emmaboda, Gislaved, Jönköping, Kalmar, Ljungby, Oskarshamn, Sävsjö, Vimmerby, Värnamo, Västervik och Växjö.

Nässjöbutiken blir Ahlsells 13e i Småland.

– Vi ska bli den breda grossistbutiken i stan, säger Peter Björklund om Nässjöetableringen.

– Vi vill komma närmare våra kunder, säger Ahlsells Johan Hedquist.

Satsningen väntas ge en handfull nya arbeten. Bygget blir på 1200 kvadratmeter och butiken ska bli en fullsortimentsbutik.

21 miljarder

Ahlsell grundades redan 1877 och koncernen har nu en årlig omsättning om cirka 21 miljarder kronor och cirka 4 800 anställda. Huvudkontoret ligger i en förort till Stockholm medan logistikcentrat ligger i Hallsberg.

Ahlsell blir det senaste i raden av företag som etablerar sig i Nässjös nygamla industristadsdel kring Sörängsrondellen och riksväg 40 i stadens östligaste utkanter.

Nässjö kommun har haft planer på att utveckla området med företagsetableringar i många år och haft det detaljplanelagt. Först under 2013 började det hända saker.

Skyltläge

Förutom Ahlsells nybygge har också bilhandelsbolaget Atteviks byggt nytt. I höst ska en helt ny bilförsäljningsanläggning stå färdig. Den nya fastigheten ska erbjuda nyförsäljning av bilar och service för en handfull märken. Jättesatsningen kommer sammanlagt bli över 7000 kvadratmeter stor och landa på 86 miljoner kronor i investeringskostnad.

– Vi valde att köpa tomten av kommunen dels tack vare att det ger ett bra skyltläge utmed riksväg 40 men även tack vare att tomtens yta ger möjligheter för expansion, förklarar Atteviks fastighetsansvariga Louise Attevik.