• Skiss på nya kongresshallen, Blekinge Convention Center.
  • Angelica Coleman, marknadschef på Ronneby Brunn.

Anrik men modern konferensanläggning

Ronneby Brunn med sina 310 år på nacken började som kurort i mindre skala men har under tiden utvecklats med konferens, event och restaurang. Senaste satsningen är en kongresshall som innebär att företaget nu kan dubbla kapaciteten.

Den anrika kurorten Ronneby Brunn är i dag en av sydöstra Sveriges största resortanläggningar. Redan på 1700-talet öppnade den första källan vid Ronneby Brunn och själva hotellet har rötter från 1897. I våras gjordes en investering på tio miljoner kronor då restaurangdelen byggdes ut med en 40 meter lång glasveranda. Senaste satsningen är en nybyggd kongresshall, som stod klar tidigare i höstas.

- Kapaciteten har ökat från 500 till 1 000 gäster i och med den här satsningen, säger Angelica Coleman, marknadschef på Ronneby Brunn.

- Vi kände att behovet av möteslokaler var stort och det hände att vi fick säga nej till en del gäster på grund av brist på lokaler. Nu har vi bland annat byggt en konferensdel med plats för 400 gäster, som med hjälp av vikväggar kan göras om till tre olika rum.

Den nya kongresshallen har byggts med den anrika brunnsparkens historia i åtanke. Bland annat har alla konferenssalar fått namn efter arkitekter som arbetat med brunnsparken genom tiderna. I samband med ombyggnationen valde Kongresshall RON som det tidigare hette, att byta namn till Blekinge Convention Center.

- Förut har vi varit en vit fläck på ”möteskartan”. Men med vår nya kongresshall har vi verkligen fått med Blekinge på den där kartan, säger Angelica Coleman.