• Anna Gillek Dahlström, ny regionchef för Svenskt Näringsliv. Foto: Henrik Simonsen

Äntligen chef på riktigt

Svenskt Näringsliv har utsett en ny regionchef för Jönköpings län. Det blev ingen överraskning.

Nya regionchefen arbetsgivar- och intresseorganisationen är Anna Gillek Dahlström som tillträdde sin tjänst den första oktober.

44-åriga Bottnarydsbon Anna Gillek Dahlström har dock varit tillförordnad regionchef ända sedan i januari när Elisabeth Sandberg lämnade sin post. Dessförinnan var Anna Gillek Dahlström biträdande regionchef under drygt 2 år.

Anna Gillek Dahlström har också varit regionchef för Ung Företagsamhet i många år och även jobbat med unga företagare i Europa. Företagande bland unga och företagarutbildning i skolan är frågor som Anna Gillek Dahlström fortfarande driver.

När det gäller företagandet i Jönköpings län anser Anna Gillek Dahlström att läget är gott men företagsklimatet måste fortsatt förbättras och kompetensförsörjningen är ett orosmoln.

– Vi har ett bra företagsklimat i länet i dag och konkurrenskraftiga företag i en mångfald av branscher. Något som bådar gott inför framtiden. Men för att nya företag ska startas och befintliga företag ska kunna växa och fortsätta bidra till vår gemensamma välfärd är det viktigt med ett kontinuerligt arbete att förbättra företagsklimatet. Bland annat är frågan om kompetensförsörjning mycket viktig för företagen i regionen. För att klara kompetensförsörjningen behöver matchningen mellan arbetssökande och arbetsgivare fungera bättre, men vi behöver även en tillströmning av kompetens och arbetskraft utifrån. Och då är min förhoppning att Jönköpings län kan vara en öppen och välkomnande region, säger Anna Gillek Dahlström.