Årets finaste priser

Vid årets näringslivsgala i Eksjö i början av oktober delades årets finaste utmärkelser ut till kommunens företagare.

Galan hölls i Olsbergs arena och ramades in av musik och mat och en invigning av en minnesplats åt Göran Henriksson, vd för gjuteriet Olsbergs och finansiär till arenan. Årets butik blev Kronans apotek med motiveringen: för den fantastiska service, värme och förmåga att gång på gång få kunden att känna sig hjälpt, viktig, servad och sedd. Genom ert föredömliga bemötande, bidrar ni till ett attraktivt Eksjö för såväl boende som besökare. Kronans droghandel etablerade sig i centrala Eksjö i slutet av 2008 och är det enda apoteket i centrum.

– Vi är tagna, säger föreståndaren Ann Britt Karlsson efter att ha tagit emot priset.

Årets Turistpris gick till hemvärnets musikkår med motiveringen ”för att skapa en atmosfär i Eksjö med vaktparaden. Musikkåren med alla sina musiker bidrar till att Eksjö drar till sig många tusen extra besökare under sommaren.

Detta skapar PR och förstärker Eksjös unika varumärke. Vi är många som uppskattar er ideella insats.”

Militärorganisationen Smålands Husarer fick också del av turistpriset för ” att ha bidragit till en förhöjd atmosfär under sommarens vaktparader med sina ryttare och hästar. Ett stort engagemang och ideellt arbete förgyller tillvaron för ortsbefolkningen och tillresande gäster. Er medverkan skapar god PR och förstärker Eksjös unika varumärke.”

Årets ta-sig-församhetspris gick till skrothandlaren Fredrik Larm för sitt köpa fastigheter för närmare 100 miljoner kronor av kommunala bostadsbolaget Eksjöbostäder. En av de största affärerna någonsin i Eksjö.

Årets Landsbygdsföretag blev Norrby Ängar med motiveringen: Genom att långsiktigt utvecklat sin gård till ett modernt nötköttsföretag med försäljning direkt till konsument i sin gårdsbutik och gärna visar upp sin produktion, är Norrby Ängar ett föredöme i entreprenörskap på landsbygden.

Slutligen så årets Företagare som blev bilhandlarna på Eksjö Motorcentrum AB med motiveringen: Dessa båda bröder har visat prov på att vara kreativa och i lågkonjunktur vågat satsa på att utveckla sin hobbyverkstad till en bilverkstad på heltid. I denna verksamhet har de även satsat på bilförsäljning med mycket gott resultat.