• På bilden samtliga pristagare på Ölandsgalan.
  • På scenen för att ta emot sitt pris familjen Wiström, Årets Företagare Mörbylånga kommun.

Årets Företagare Borgholms och Mörbylånga kommuner prisades på Ölandsgala

Galan hölls på Hotell Strand i Borgholm och alla biljetter såldes snabbt slut. Totalt 280 personer åt trerätters middag, umgicks och hyllade Ölands näringsliv. Inbjudna artister var Amy Diamond och bandet Cover Funkers. Kvällens konferencier var Lasse Magnusson.

Totalt delades sju priser ut under kvällen. Årets Företagare Borgholms kommun gick till Sonja Sturesson, Sonjas Camping i Löttorp AB med motiveringen: ” Årets företagare har byggt ut och skapat en toppanläggning av personlig karaktär, som är en av Sveriges elva femstjärniga campingplatser under 2013. Vår pristagare lovordas av såväl gäster som bybor för sin mångsidighet och serviceanda. Årets företagare har arbetat inom camping i över 40 år och har under dessa år varit drivande i utvecklingen av campingbranschen på Öland.

Årets Företagare Mörbylånga kommun kammades hem av Familjen Wiström, Wiströms Lantbruk, som är synnerligen goda ambassadörer för de öländska lantbrukarna. Juryns motivering löd: ” Årets företagare arbetar inom det Öländska jordbruket som periodvis lever under pressade villkor. Vår pristagare har genom hårt arbete och envishet visat att det går att bygga upp ett framgångsrikt företag även som arrendator. Med en verksamhet som består av både mjölkproduktion, djuruppfödning, växtodling och betesdrift har ett allsidigt jordbruk utvecklats, som klarar svängningar i konjunkturen. Vår pristagare som bor på kunglig mark vid ön sydspets har genom sitt målmedvetna arbete skapat ett Öländskt mönsterföretag.”

 

Kvällens övriga pristagare:

Årets unga företagare: Fredrik Lindström Harrys.

Årets entreprenör: Anders och Eva Alsén, Alséns Hantverk.

Ungt Kulturpris: Elisabeth Skoglund, Johan Svensson

Årets gröna företagare: Ölands Kretsloppsteknik AB

Öländska Hjärtat till unga entreprenörer: Jonatan Berg,

Marcus Karlsson, Marcus Törnqvist, Privacy UF.