• Företrädare för Eksjö stadshotell Johan Lindfors och Annica Ramdetar emot priset som årets turistföretagare i Eksjö kommun. Foto: Henrik Simonsen.

Årets företagare Eksjö

Under festliga förhållanden delades priser ut till årets företagare i Eksjö kommun tidigare i oktober. Där uppmärksammades bland andra årets nybyggare i Jönköpings län.
Ali Chahrour som driver Aborravikens Värdshus uppmärksammades under festkvällen i Olsbergs arena för sitt pris från Almi och kungen för Årets Nybyggare i Jönköpings län. Ali Chahrour driver värdshuset sedan 4 år tillbaka och det har bland annat utsetts till en av Sveriges bästa vägkrogar.
Priset som årets företagare gick till Leif och Sven Ytterell som driver Smålands stålgjuteri AB, ”ett familjeföretag som trots rådande konjunktur har utvecklats positivt de senaste åren tack vare långsiktiga strategier, genom företagsförvärv och kloka investeringar med bland annat större produktionsyta”. Det nyinstiftade turistföretagarpriset gick till Eksjö Stadshotell AB för att ”företaget med målmedvetenhet och uthållighet skapat förutsättningar för ett stabilt turistföretag med konferens, boende, mat, nöjen och en utvecklad känsla för kvalitet och service” och för att man utvecklat samarbetet med andra lokala företag i branschen
– Fantastiskt, säger stadshotellsägaren Johan Lindfors om att få priset.
Cirka 200 personer deltog i festkvällen där cykelbutiken Cykelsmedjan blev årets butik och särskilda pris gick till Eksjöverken som köpte upp ett annat Eksjöbolag som hamnat i ekonomiska svårigheter samt Roger Pålsson som köpte ett gammalt polishus och gav det nytt liv.