Årets företagare i Jönköpings län

I september utsågs årets företagare i Jönköpings län. Det blev Hans Nilsson, ägare till Lekplatskonsulten och Ekotopia i Aneby.

Hans Nilsson fick ta emot sitt pris hemma på Ekotopia vid en företagsfrukost tillsammans med företrädare för Företagarna, Aneby kommun och näringslivsförening och företrädare för företagskollegor i hemkommunen.

Hans Nilsson är sedan tidigare årets företagare i Aneby kommun men har nu utsetts till årets företagare i hela länet. Därmed ställer han också upp i tävlingen om årets företagare i hela Sverige som avgörs senare i oktober i Stockholm.

Hans Nilsson fick priset med motiveringen: ”Hans är med sitt färgstarka entreprenörskap en självklar ambassadör för företagande. Hans Nilsson och hans företag Lekplatskonsulten AB visar på ett utmärkt sätt möjligheterna för landsbygdsföretag att nå kunder på en större geografisk arena. Hans är också i sitt entreprenörskap en god ambassadör för Aneby och för Jönköpings län. Hans har ett stort engagemang i det lokala arbetet. Genom sina satsningar i kommunen visar han på mod, ambition och framåtanda för att vara med och utveckla på det lokala planet och länet.”

Ekotopia

Hans Nilsson köpte Ekotopia, en från början kommunal satsning och på senare år ett sorgebarn. På Ekotopia byggs nu istället bland annat ett antal lägenheter.

Lekplatskonsulten Sureplay sysslar med handel med lekplatsutrustningar och bygger lekmiljöer med konstgräs och fallskydd. Bolaget har sina starkaste marknader i Stockholm och Göteborg.

– Hans visar att man kan driva ett företag i Aneby men ha sin huvudsakliga verksamhet i Stockholm och Göteborg, sa Frida Boklund, regionordförande för Företagarna i Jönköpings län, i sitt tal vid prisceremonin.

Bolaget som har tio anställda omsatte i fjol 43,5 miljoner kronor, en ökning med 50 procent sedan 2008.

Henrik Simonsen