• Årets företagare i Nässjö kommun är LG Collection.

Årets företagare i Nässjö kommun

Jonas och Lena Svensson som driver trävarutillverkaren LG Collection i Nässjö har utsetts till årets företagare i Nässjö kommun.

LG Collection sysslar sedan 1970-talet med att tillverka och distribuera skräddarsydda bänkskivor till bland annat kök och badrum.

Markarna Svensson fick ta emot priset vid en ceremoni i Nässjö kommunfullmäktige. Motiveringen till priset löd: ”Företagarna är goda ambassadörer för näringslivet i Nässjö och sätter regionen på kartan. Genom makarnas ledarskap har företag kunnat växa kraftfullt även när samhällets trender förändrats.

Till exempel när kunderna ställt krav på förnyade produkter. Att kunna navigera och utveckla på ett innovativt sätt har varit nödvändigt. Detta har uppskattats av såväl leverantörer som olika kundgrupper.”

– Vi känner stor glädje och ödmjukhet över att få denna utmärkelse! En glädje vi delar med alla våra kunniga och goda medarbetare, säger Jonas Svensson, vd på LG Collection, i ett uttalande efter prisceremonin.

LG Collection grundades 1972 och omsätter sedan tio år tillbaka omkring 100 miljoner kronor årligen. Bolaget har cirka 70 anställda.