• Daniel Nordström och Magnus Wahlgren, Connect Media Sweden AB, tar emot priset Årets Företagare på Guldfesten i Kalmar.

Årets Företagare Kalmar 2014

Daniel Nordström och Magnus Wahlgren, ConnectMedia, tog hem den tunga titeln Årets Företagare i Kalmar 2014 och fick motta pris och hyllningar på årets Guldfest i Kalmar.

Vi ringde Daniel Nordström för att få svar på lite frågor så här någon dag efter att de fått utmärkelsen Årets Företagare Kalmar.

Hur känns det att vara Årets Företagare i Kalmar?

Jag har knappt förstått det ännu, men inser nu att det har ett stort värde, inte minst marknadsföringsmässigt.

Det är naturligtvis bra för oss att omvärlden ser vad vi gör och det är också en kvalitets- och framgångsstämpel för såväl medarbetare, kunder och leverantörer. Ett kännetecken för den som utnämns till Årets Företagare är ju att det är en seriös, bra och framgångsrik företagare.

Hur kommer det sig att du blev företagare?

Det har alltid funnits en entreprenörsanda i mig, ända sedan jag var liten och plockade körsbär och sålde till grannarna. Under gymnasietiden hade jag ett UF-företag och senare som anställd hade jag alltid ett hobbyföretag vid sidan om anställningen. Det är ju förhållandevis enkelt att starta upp ett företag, sedan handlar det mycket om timing, affärsidé och uthållighet för att lyckas. Det här med timing kanske kan diskuteras för min del, vi startade företaget på sommaren och i samma veva föddes vårt första barn. Till att börja med hade vi bara en föräldrapenning att leva på, men det gick ju vägen.

Vad är det som gör ert företag så framgångsrikt?

Det är givetvis många faktorer, men vi jobbar nära våra kunder och har ett brett utbud i huset, allt inom reklam, media och webb. Detta utbud strävar vi hela tiden efter att bredda än mer, så att våra kunder kan få hjälp med allt inom marknadsföring när de vänder sig till oss. Det blir allt tuffare att nå ut med sin marknadsföring och alla företag behöver en hemsida, synas på Facebook och det blir ständigt fler och fler mediekanaler som man behöver ta ställning till om man ska finnas med i. Man behöver också vara uppmärksam på att kunderna inte längre har samma lojalitet gentemot sina leverantörer, man byter oftare leverantörer idag och detta är också något som man behöver ha koll på.

Vad är på gång under 2015?

När det gäller företaget ConnectMedia så genomförde vi mycket under 2014, då vi bland annat flyttade huvudkontoret till våra nybyggda lokaler på Törnebyvägen i Kalmar. Nu 2015 behöver vi landa lite och lägga tid på utveckling av företagets kompetens och effektivisering. Men jag har ju fler bolag också och där händer desto mer, så jag får fortsätta ”hålla mångabollar i luften”, avslutar Daniel intervjun med ett skratt.