• - Byggstart har nyligen skett av första etappen av två åttavåningshus på Arenastaden. Första delen ska inrymma Fortnox huvudkontor och stå klart i december säger Lars Håkansson, VD i ArtOn24 AB.

ArtOn24 AB bygger Fortnox nya huvudkontor i Arenastaden

I början av februari togs första spadtaget till Fortnox nya huvudkontor på Arenastaden. - Detta är första etappen av två planerade åttavåningshus på totalt 10 000 kvadratmeter. Vi räknar med att den nya byggnaden som inrymmer Fortnox verksamhet ska stå klar i december, säger Lars Håkansson, VD i fastighetsbolaget ArtOn24 AB.

Det rör sig om en investering på totalt 230 miljoner kronor, som ska finansieras genom uthyrning till kontors- och tjänsteföretag. Den planerade byggnaden, som består av två huskroppar, är ritad av Anna Lindahl på Sajt Arkitekter

Avvaktar etapp två

- Än så länge avvaktar vi innan vi tar ekonomiska risker och trycker på startknappen till etapp två. I dagsläget verkar det dock som vi ska kunna attrahera fler hyresgäster bland företagare både inom Växjö och utifrån. Det finns ett tryck från många företagare i regionen och från andra håll, som är intresserade av att flytta till nya och moderna lokaler. Kontorslokalerna kan designas i många konfigurationer och öppna landskap beroende på företag och bransch, säger Lars Håkansson.

Själv har han tidigare erfarenhet både från Malmö, Stockholm och gamla hemstaden Örebro innan han kom till Växjö 2007.

Gott företagsklimat

- Till skillnad från Stockholm finns det möjlighet att få mer livskvalitet i Växjö, inte minst för barnfamiljer. Positivt i Växjö är också tillgängligheten och ett mycket gott företagsklimat och bra servicenivå med enkel och flexibel handläggning från kommunens sida. Typiskt småländskt är nog också att de styrande tar ett tydligt ansvar för både stora och små frågor, det märks inte minst på att Växjö är en ren stad, tycker 45-årige Lars Håkansson.

I 4-5 år tidigare har Lars Håkansson drivit ett litet fastighetsbolag tillsammans med kompanjonen Olof Hallrup i Växjö.

Lars Håkansson har tidigare varit VD och klubbchef i Växjö Lakers, när det framgångsrika Växjölaget gick upp i elitserien och byggde den nya Vida Arena 2011.

- Jag vill dock betona att jag hade mest fokus på marknads- och företagsbiten. Det är viktigt att skilja detta från det rent idrottsliga. I Växjö Lakers fanns redan Henrik Evertsson, en av landets skickligaste sportchefer.

På sin meritllista kan Lars Håkansson också ta upp att han anlitades som konsult under två år när Myresjöhus Arena byggdes i Växjö 2012-2013.