• Anders Persson är lagerchef på Babyshop i Jönköping. Han ser en spännande utveckling för e-handelsbolaget som växer med nästan 50 procent på årsbasis. Foto: Lena Elf
  • Med Autostore hanterar man alla beställningar automatiskt. På en plattform nära taket finns 50.000 backar innehållande 120.000 olika boxar med kläder. Foto: Lena Elf
  • Sarwad Alaso är en av de 30-talet anställda som finns på Babyshops huvudlager på Stigamo i Jönköping. Foto: Lena Elf
  • Med Autostore hanterar man alla beställningar automatiskt. På en plattform nära taket finns 50.000 backar innehållande 120.000 olika boxar med kläder. Foto: Lena Elf

Babyshop i Jönköping spränger miljardgränsen!

E-handlaren nu bland Europas största

Det snabbväxande e-handelsbolaget Babyshop köpte i våras konkurrenten Lekmer och är nu en av branschens största.

Att ligga i framkant när det gäller lagerhållning och logistik är en av företagets framgångsnycklar.

Babyshop startades 2006 i Stockholm av äkta paret Marcus och Linn Tagesson. Marcus Tagesson är bördig från Jönköping och idag ligger också centrum för lager och logistik på det expansiva området Stigamo, LogPoint South Sweden strax söder om stan.

– Babyshop har sitt logistiknav här, säger lagerchef Anders Persson. Jönköping ligger rätt till i södra Sverige, nära till våra tre stora städer. Dessutom är placeringen alldeles intill E4:an optimal.

Omsättning över miljarden

Babyshop har under de senaste åren lagt under sig flera av de stora aktörerna inom barnmode på nätet och skapat koncernen The Luxury Kids Group. Först köpte man Oii och något år senare, 2014, även AlexandAlexa. Idag räknas Babyshop som ett av de ledande e-handelsbolagen för märkeskläder för barn.

I och med förvärvet av leksaksjätten Lekmer tidigare i år har The Luxury Kids Group snart en omsättning på över miljarden.

– Det är svårt att hitta ett företag som vuxit så mycket på så kort tid, säger Anders Persson. Vi är i en expansiv bransch, men mycket av framgången är tack vare det enorma engagemang och den framåtanda som finns inom företaget.

Ny teknik

Ny teknik är också en del av framgångssagan. Babyshop har alltid legat i framkant när det gäller automatisering.

På det 19.000 kvadratmeter stora lagret på Stigamo finns det allra senaste inom logistik och lager. Hit flyttade man 2016 och genom högteknologiska systemet Autostore hanterar man alla beställningar automatiskt. På en plattform nära taket finns 50.000 backar innehållande 120.000 olika boxar med kläder. En beställning läggs av en kund på nätet, den går direkt in i Autostore, som med hjälp av robotar hämtar upp varje klädesplagg från rätt box.

– Vi skickar ut tusentalet order varje dag, berättar Anders Persson. Just nu håller systemet för Lekmer att installeras och då dubbleras antalet lagerboxar.

Dubbelt så många

Framtiden för Babyshop ser ljus ut. Idag finns det ett 30-tal anställda på Stigamo, men man skulle behöva vara fler.

– Vi skulle lätt kunna anställa dubbelt så många, säger Anders Persson. Vi är ständigt ute och söker ny kvalificerad arbetskraft.