• Peter Ek är ny sektorchef på Be-Ge personbilar i Oskarshamn och Vetlanda och tycker att det nya jobbet är en rolig utmaning. Foto: Linnéa Bohlin
  • Peter Ek är ny sektorchef på Be-Ge personbilar i Oskarshamn och Vetlanda och tycker att det nya jobbet är en rolig utmaning. Foto: Linnéa Bohlin
  • Peter Ek är ny sektorchef på Be-Ge personbilar i Oskarshamn och Vetlanda och tycker att det nya jobbet är en rolig utmaning. Foto: Linnéa Bohlin
  • I Oskarshamn är det Volkswagen, Skoda och Scania som Be-Ge arbetar med. Bra varumärken som har mycket på gång, menar Peter Ek. Foto: Linnéa Bohlin

Be-Ge rustar upp för att möta framtiden

I mer än 80 år har Be-Ge varit en del av Oskarshamn och i dag är de en av de största aktörerna i staden. Nu satsar de dessutom stort på nyanställning och ombyggnation för att möta marknadens nya krav. – Visionen är att vi ska vara regionens bästa bilhandlare, säger Tomas Engsund, vd för Be-Ge lastbilar och personbilar.

Det hela startade år 1934 då en man med en vision tog sig in i fordonsbranschen. Hans namn var Bror Göthe Persson och han kallades för Be-Ge. Under andra världskriget sålde hans företag träkol och gengasaggregat, senare blev det flak och lastbilshytter. I dag består den familjeägda Be-Ge koncernen av 14 företag i sju länder. Men fokusen på hemmaorten finns fortfarande kvar och som en del i satsningen har man anställt en ny sektorchef.

– Det är jättespännande. Jag har ju många år i branschen och har jobbat i Oskarshamn i alla år. Men i och med att man gör den här satsningen så är det ju ännu roligare att komma hit när man verkligen jobbar framåt och vill någonting, säger Peter Ek, ny sektorchef för Be-Ge personbilar i Oskarshamn och Vetlanda.

I fordonshallen är det inte svårt att missa vilka förändringar han talar om. Hantverkare rör sig vant mellan sina arbetsstationer och både golv och väggar ska få sig en uppfräschning.

– Det ställs krav från generalagenten att det ska se ut på ett visst sätt, och vi vill ju också förnya oss givetvis, så det är ett beslut vi tagit tillsammans för att möta marknaden framöver. Så vi har en fräsch anläggning som håller i många år, säger Peter Ek.

Samtidigt är det viktigt för företaget att fortsätta värna om staden där allt startade.

– Vi har ett stort engagemang för Oskarshamn totalt sätt. Hockeyn är man mycket involverad i men även fotboll och andra saker. Vi har en stor del i mycket som händer i stan på olika sätt och försöker ta vara på marknaden i Oskarshamn så gott vi kan, säger Peter Ek.

Och när ombyggnationen i Oskarshamn är klar så kommer nya satsningar och projekt att ta över, det enas både sektorchefen Peter Ek och vd:n Tomas Engsund om.

– Ja, vi kommer göra mer satsningar vad gäller verkstad och kundupplevelse hoppas vi. Det är en pågående process som vi kommer försöka utveckla mer under 2017, säger Tomas Engsund.

– Och vi kommer fortsätta med vår del i Vetlanda också när vi är färdiga här i stan, avslutar Peter Ek.