• Biltema vill öppna många butiker närmsta fem åren. Foto: Scanpix

Biltema klar för etablering i Nässjö

På bara några år har Biltema dubblerat antalet butiker i landet, även på mindre orter. I februari blev det klart att Biltema ska etablera sig i Nässjö vid Sörängsrondellen. Minus; Det viktiga för oss är att vi kan etablera oss i ett bra läge. Vi behöver ligga där trafiken går, säger Anders Selfors, etableringsansvarig på Biltema.

Den elfte februari beslutade Nässjö kommuns tekniska servicenämnd beslutade att teckna markanvisningsavtal med Biltema. Varuhuset beräknas bli på cirka 7 000 kvadratmeter när det står klart.

–Vi är väldigt glada över att Biltema väljer att etablera sig här i Nässjö. De har ett av Sveriges starkaste varumärken och kommer komplettera handelsutbudet i Nässjö på ett mycket bra sätt, säger Torbjörn Svensson, tekniska servicenämndens ordförande, Nässjö kommun i ett pressmeddelande på kommunens hemsida.

Sedan 2012 har Biltema gått från 24 butiker i Sverige till 41 och satsar även på etablering på mindre orter.

– Vi är intresserade av att få ett tätt butiksnät och Nässjö är en del av detta, säger Anders Selfors.

Han säger att Biltema planerar att fortsätta växa rejält de närmsta åren.

– De närmsta fem åren planerar vi att öppna mellan 20 och 30 butiker till i Sverige.

20-tal nya jobb

Nässjö kommun har tillsammans med Biltema under en längre tid tittat på olika platser i kommunen. Efter att en arkeologisk undersökning blivit klar vid området Sörängen, valde Biltema att satsa på området vid den trafikerade rondellen.

minus; Det har varit viktigt för oss att Biltemas placering både kompletterar stadens övriga handelsutbud och passar in i området kring Sörängsrondellen, säger Torbjörn Svensson.

Nässjö kommun ska nu ta fram en detaljplan för området som beräknas vara klar om ett år. Det innebär att byggandet av Biltemabutiken skulle vara igång tidigast under 2017. Biltemas Anders Selfors räknar med att etableringen i Nässjö kommer ge många nya jobb.

– Exakt hur många är svårt att säga, men cirka 25 jobb kan det nog bli.