Buffé och inspirationsföreläsning i Tingsryd

Under en mycket trevlig försommarkväll, den 23:e maj, bjöd företagarna på en inspirationsföreläsning med Benjamin Hammargren, trader på Danske Bank, samt en välsmakande buffé för de deltagande.
Cirka 20 deltagare anlände till Mårdslycke för att delta på aktiviteten. De närvarande bjöds på ett strålande solsken då en kort presentation av deltagarna, Företagarna och hur kommunen hamnade i diverse rankingar gicks igenom på uteplatsen utanför restaurang till ett glas av valfri dryck. Det var mycket glada miner kring kommunens presentation av framgångarna för kommunen och den svagt ökande befolkningen i Tingsryd.
Andra delen av kvällen genomfördes i restaurangen med den fantastiska utsikten över det glimrande vattnet vid stranden nedanför. Väl där bjöds det på en välsmakande buffé samt en intressant inspirationsföreläsning av Benjamin Hammargren som alltså arbetar som trader på Danske Bank.
Det vill säga att han är en av de tre på huvudkontoret i Köpenhamn som hanterar bankens eget kapital, han handlar med optioner och andra värdepapper.
Deltagarna var imponerade av föreläsarens yrke om än något förvirrade av vissa branschspecifika termer.
Innan kvällen avslutades framåt halv tio så presenterades diverse information från TAIF:s nysatsning samt Dragkrafts Tingsryds kommande projekt.
Som vanligt bestod kvällen även av många trevliga diskussioner mellan de deltagande företagarna som nöjda begav sig hemåt efter att avslutat sina samtal med de nyfunna kontakterna.