• Hussein Chahrour, Nicolina Djurstedt, ägaren Ali Chahrour och Frida Kindh i det nyöppnade Burger King i Ekjsö. Foto: Jenn Hultberg

Burger King har skapat ett 40-tal nya jobb

”Det här området kan växa” tänkte restaurangägaren Ali Chahrour, efter att ha drivit Aborravikens Wärdshus i flera år. Så han tog tag i saken och startade nyligen Burger King, vilket har genererat i 40-talet nya jobb i Eksjö.

Han hade sex års erfarenhet av området Abborraviken i Eksjö och tyckte platsen, vägen, rondellen och hela kommunen var något att satsa på. Innan Ali Chahrour tog över värdshuset hade han arbetat som restaurangchef på Burger King i Värnamo i tio år.

- Så jag diskuterade med Värnamo och sen bestämde vi oss för att satsa i Eksjö, berättar han.

Den första april i år stod den helt nybyggda hamburgerrestaurangen i Aborraviken klar. Många nya jobb har skapats, inte minst för ungdomar.

- På lönelistan har vi precis passerat 38 personer. Över sommaren räknar vi med att ha runt 45-50 anställda, säger Ali Chahrour.

- Det här är en stor samlingsplats för ungdomar, både att de kommer hit för att äta och umgås, men många har också fått jobb här.