• Maria Lindén, projektledare för Jönköpingsgalan
  • Anzas Tobias Andersson en av de nominerade
  • Wattguards Henric Fransson en av de nominerade

Dags för gala – bordsplaceringen avgör

Det börjar bli dags för årets upplaga av Jönköpingsgalan. Galan där företag, entreprenörer och innovationer i Jönköpings län får priser. Men man får inte glömma bordsplaceringen.
I ungefär nuvarande form har Jönköpingsgalan arrangerats de senaste sju åren. I januari är det dags för 2014 års upplaga.
Galan har växt från att bara omfatta Jönköpings kommun till att också ta fasta på företagare i hela länet.
På galan ska bland annat årets företagare, årets marknadsförare, årets innovation, årets internationella utmanare och årets turismpris delas ut.
De nominerade till priset som årets marknadsförare är måleritillbehörstillverkaren Anza från Bankeryd, lokala Folktandvården och nättidningen Jmini.
Årets innovation kan gå till ridtillbehörstillverkaren Proec för en patenterad lösning för bättre balans i tyglarna eller till Sweratel för en helt ny lösning för bredbandsteknik eller till Netpublicator Apps för deras lösning för papperslösa möten.
Priset för årets internationella utmanare kan gå till Wattguard som tagit fram produkter för att minska företags energikostnader eller till Fasty som tillverkar spännband för lastsäkring eller till Gisle Innovations som tillverkar solpanelsprodukter.
Minst lika viktigt som priserna och underhållningen är mötena. Jönköpingsgalan ses som ett perfekt tillfälle att synas och nätverka. Därför utökas galan med ett förevent med bland annat föreläsningar med fokus på tillväxt.
Alla deltagarna på galan vill också gärna se till att de sitter på rätt plats. Därför är bordsplaceringen synnerligen viktig, berättar projektledare Maria Lindén.
– Vi får väldigt mycket önskemål när det gäller bordsplacering, mer och mer för varje år. Det är ett pyssel. Man får veta mycket om relationerna i staden, säger Maria Lindén.