• Ann-Therese Hedqvist har drivit sitt företag sedan tonåren och utvecklat sitt företag målmedvetet framåt och med stor beslutsamhet.

Dynamisk utveckling inom IT

En av pristagarna på Tjustgalan var Ann-Therese Hedqvist, en uppfinningsrik tjej som startade sitt företag redan som 18-åring. Dynamic Media tilldelades priset som ”årets genombrott” i Västervik 2013.
Ann-Therese började tidigt som företagare, hennes företag startades redan i flickrummet i Växjö.
– Jag var intresserad av datorer redan som ung och fick jobb via ett studieförbund och undervisade om IT, Windows och datorer när jag var 15 år. Jag är självlärd och byggde sedan på min erfarenhet under åren vid universitet, gjorde hemsidor åt andra och blev mer och mer hemtam inom IT. Det kändes att det här området var min grej, säger Ann-Therese.
För åtta år sedan gick flytten till Västervik, där hennes man fått jobb.

Det första kontoret

Ann-Therese kände sig välkommen i stan men kände ingen, men fick då bra stöttning av Västervik Framåt. Till en början inhystes Dynamic Media i en enrumslägenhet, för att sedan flytta till ett större kontor. Sedan i vintras finns företaget i en ombyggd fastighet i moderna, anpassade lokaler.
– Min första anställda hittade jag 2007 och sedan har vi vuxit med ungefär en anställd per år. Nu har vi åtta anställda och det känns verkligen som att vi vuxit ett par divisioner sedan starten. Tidigare kunde jag känna att jag ville och behövde ha koll på allt, nu vet jag att verksamheten inte står still om jag är borta. Det känns bra att ha så många bra kompetenser inom företaget, där alla är med och driver verksamheten framåt, säger Ann-Therese.

Levande process
På Dynamic Media arbetar man med med teknik, webb och kommunikation - med allt från design, loggor, marknadsföring och reklam för att kunderna skall synas medialt.
Dotterföretaget Dynamic IT Solutions bildades förra året, med inriktning på att reparera mobiler, datorer och surfplattor.
– Inom vår verksamhet måste man kunna släppa gamla idéer, vara kreativa och verkligen vara uppfinningsrika. Fredagar har vi alltid workshops på kontoret, där vi spånar, tänker nytt, bollar idéer och utbildar varandra, berättar en glad Ann-Therese Hedqvist.
Glad för priset på Tjustgalan, för uppmärksamheten och för den motivation som det ger henne själv och alla anställda på Dynamic Media. ?