• Elmia Subcontractor drar många besökare till alla samlingsmontrar på plats.
  • Karla Eklund, mässansvarig, ser fram emot Elmia Subcontractor, en av Elmias mest välrenommerade mässor med massor av nyheter, inte minst när det gäller möbler och inredning.

Elmia Subcontractor satsar i år på möbel och inredning

En av Elmias äldsta mässor med fokus på förnyelse och renodling

Elmia Subcontractor är en av Elmias äldsta mässor bredvid lastbilsmässan och lantbruksmässan. 2015 firade mässan 40-årsjubileum. Under dessa 40 år har mässan genom renodling och fokus på underleverantörer blivit det starkaste industrieventet i Sverige. I år får möbel och inredning en särskilt framträdande plats på mässan. – Vi är otroligt stolta över våra underleverantörer som ju är svensk industris ryggrad. Elmia Subcontractor lyfter fram och synliggör dessa innovativa företag, säger projektledare Karla Eklund inför årets mässa i november.

Antalet utställare ligger rätt stabilt runt 1200 företag med drygt en fjärdedel internationella utställare. Mässan sätter Jönköping på kartan långt utanför Sveriges gränser. På Elmia Subcontractor kan endast underleverantörer till tillverkningsindustrin ställa ut. Renodlingen har gjort mässan synnerligen träffsäker för såväl besökare och utställare och är en stor del i mässans framgång och en viktig faktor för vidareutvecklingen. Att vara underleverantör är ett begrepp med vidd och för att göra avgränsningar har Elmia Subcontractor ett väl uppdaterat produktregister som är det instrument som styr vem som kan ställa ut på mässan.

– Vi har många samlingsmontrar på plats, både internationella men även regioner och kommuner som satsar tillsammans. I vår region finns en stor andel av svensk tillverkningsindustri så det är helt naturligt att mässan hålls i Jönköping mitt i hjärtat av industrin. Det är ett styrkebesked för underleverantörsindustrin i regionen att vi kan arrangera Norra Europas ledande underleverantörsmässa i Jönköping. De senaste åren har vi lagt till en del material som kompositer och trä, och i år gör vi en särskild satsning på leverantörer till möbel- och inredningsindustrin. Jönköping ligger mitt i en av Europas ledande möbelregioner och det är en bransch som både är traditionell men samtidigt alltid på jakt efter kreativa lösningar. Stora svenska möbelproducenter ställer sig bakom satsningen Interior Competence & Components. De vill se en samlingsplats där de kan hitta innovativa och konkurrenskraftiga leverantörer. Även vår stora innovationsarena Subcontractor InnoDex kommer innehålla många spännande exempel och världsnyheter från möbelindustrin, berättar Marielle Tivelius, kommunikatör på Elmia.

Fakta Elmia Subcontractor

Inriktning: Internationell underleverantörsmässa

Plats: Elmia, Jönköping

Arrangeras: Årligen

Information: elmia.se/subcontractor