• Vinnarna i Årets Företagare Kronoberg, Niclas Stenberg och hans personal på ICA Supermarket, Grytan Moheda.
  • Vinnarna av Årets Företagare Kronoberg, Jessica och Björn Hultqvist, Designlight Scandinavian AB Fotograf: Stig-Göran Estvall, Estvalls foto

En gala med guldglans i Alvesta!

För fjärde året i rad arrangerade Företagarna Årets Företagargala i Alvesta i Kulturens Hus. En bra bit över hundra företagare hade samlats i Alvesta för att njuta av en kväll med underhållning, talare och prisutdelningar.

Kvällen som inleddes med invigningstal från Alvestas Kommunchef, Kristiina Kosunen Eriksson blev ett mycket lyckat arrangemang.

Vi har fått mycket beröm för kvällens utformande och gedigna program säger Lena Lernå, ordförande Företagarna Alvesta, som har stor del i arbetet kring galan.

Förutom prisutdelningar erbjöd kvällen underhållning från Johan Wirell med gästerna Jessica Persson och Peter Bondesson samt en intressant berättelse från entreprenören Torsten Nilsson.

Till kvällens tyngsta priser tillhör kategorierna Årets Företagare Alvesta och Årets Företagare Kronoberg. Det förstnämnda priset vanns av Niclas Stenberg, ICA Supermarket, Grytan Moheda.

Niclas som hade med hela sin personal på galan uppmärksammade dessa och betonade att de vinner priset tillsammans.

Kvällen avslutades med vinnaren i Årets Företagare Kronoberg, här tävlar länets kommunala vinnare om regionens stora pris och en plats på den stora galan som hålls i Stockholm. Vinnare i denna kategori blev Jessica och Björn Hultqvist, Designlight Scandinavian AB, som prisades för företagets nytänkande och miljömedvetna utformande av nya produkter.

Kuriosa i sammanhanget är att båda dessa vinnare kommer från den lilla orten Moheda som verkar ha en ordentlig entreprenörsanda.

 

Kvällens alla vinnare

Årets Drakbovinnare: Charlotte Wallin & Therese Litsin

Årets Stjärnskott: Linda Strid, Pressbyrån i Alvesta

Årets Centrumföretag: Thomsen Guld

Årets Landsbygdsföretag: Familjen Lydigh, Benestad

Årets Företagare Alvesta: Niclas Stenberg, ICA Supermarket,

Grytan Moheda

Årets Företagare Kronoberg: Jessica och Björn Hultqvist,

Designlight Scandinavian AB