• Årets företagare Roger Gustavsson gratulerades av Margareta Carlsson från Företagarna.
  • Årets nyföretagare Stefan Eriksson och Sofie Lönn gratuleras här av Ronny Söderlund och AnnKatrin Karlberg på Vetlanda Nyföretagarcentrum.
  • Marcus Fransman och Anna Ekelöf från Vetlanda Handelsplats delar ut pris till Åsa och Göran Hallgren på Phone House.

Entreprenörsandan visade vägen

När Vetlanda kommuns företagare höll sin årliga gala korades möbeltillverkaren Conform Collection och dess ägare Roger Gustavsson till årets företagare.
Näringslivsgalan hölls i SAPA-restaurangen inför ett stort antal lokala representanter från kommunens stora näringsliv.
Först upp på scenen klev årets företagare, Roger Gustavsson på Conform Collection AB i Holsbybrunn, ett företag som ökat sin omsättning och numera exporterar den största delen av företagets produktion.
– Genom sitt företagande bidrar Årets Företagare till ett modigt framåtsträvande och en lokal förankring i en utmanande global konkurrens. Företaget har successivt tagit marknadsandelar och kraftigt ökat sin omsättning under de senaste åren. Utvecklingen har skett genom en personlig entreprenörsanda som visar vägen för att lyckas med det man tror på", sade Företagarnas Margareta Carlsson när hon överlämnade priset.

Entreprenörer

Årets Butik blev Phone House och ägaren Åsa Hallgren.
Motivering: "Priset till årets butik går till en stark kvinnlig entreprenör som i lågkonjunktur vågar satsa med egen butik och som på kort tid skapat sig ett gott rykte på Höglandet. Butiken ett servicetänk och god kundvård och kompetent personal som tar sig tid för gammal som ung. Med generösa öppettider och en trevlig miljö får man stor hjälp in i den nya tekniken. Med detta pris vill vi uppmärksamma en företagare med drivkraft, nytänkande och glädje.
Årets nyföretagare blev Eriksson & Lönn Bygg AB, som genom ett professionellt arbete, ödmjuk framtoning och starkt engagemang lyckats bygga upp ett livskraftigt, framgångsrikt företag. Genom sin företagsfilosofi med nöjda kunder, omtyckta hantverkare, noggrann planering och ekonomisk kontroll har Eriksson & Lönn skaffat sig ett gott renommé, som bidrar till förtroende inom ett växande kundsegment av både stora och små kunder.
Arrangörer av näringslivsgalan var Nuvab, Företagarna, Vetlanda kommun, Vetlanda Handelsplats, NyföretagarCentrum Vetlanda och Småföretagarna.