• Christmas Night med Sonja Aldén, Magnus Carlsson och Jessica Andersson fyllde sporthallen i Västervik till sista plats i december.
  • Teknikerna Patrik Winge och Jonas Eilersen tillsammans med Jessica H Gustavsson mellan stolsraderna i Västerviks stadsteater.

Evenemangsstad i förvandling

Kommunägda Västerviks Bostads AB har, genom att ta över driften av en ny verksamhet, bestämt sig för att bli mer utåtriktade och affärsmässiga i marknadsföringen av de kommunala arenorna. – Vi har allt från små konferenslokaler och teaterscen till en slottsruin att hyra ut, berättar föreståndaren Jessica H Gustavsson.

Västerviks Teater & Konferens heter den nya verksamheten, med säte mitt i Västervik i kvarteret Bryggaren.

– Det handlar om ett helt nytt upplägg för att marknadsföra de skiftande arenor som finns här. Vi ska bli mer aktiva och utåtriktade i vårt sälj och är säkra på att det ska ge en skjuts uppåt även när det gäller stora evenemang i Västervik, säger Jessica.

Under bar himmel

Det är ingen liten arsenal av arenor och lokaler som Jessica har i sin marknadsföringsportfölj.

Börjar vi inomhus så handlar det först om en komplett stadsteater med över 340 sittplatser, med ytterligare sex lokaliteter i olika storlekar för alla slags konferenser eller företagsmöten.

Rent tekniskt är lokalerna väl utrustade.

I uppdraget ingår också att skapa en ny plattform för alla de större sportanläggningarna i kommunen - med allt från konserter, utställningar och nya evenemang.

Inomhus ryms 1000 personer i sporthallen, 2500 i ishallen med en hel fotbollsarena (Bökensved) intill. Även Stegeholms slottsruin och speedwayarenan vid infarten ingår i vad teater- och konferensavdelningen har att erbjuda.

Evenemangsstad

– Det vi siktar på är att bli duktiga på att skapa helhetsevenemang, där vi också tar ansvar för helhetsupplevelsen och hjälper till med samordning och service. Vi samarbetar redan med turistbyrån och har bra kontakter med privata näringslivet här i stan. Vi kommer nu jobba mer aktivt med att knyta ännu fler kontakter med näringslivet och föreningslivet lokalt.

– Vår roll är allt från insäljning till att lösa logistiken i stort och i smått - oavsett det handlar om ett möte, en mässa, eller ett evenemang med en större artist.

Som sommarstad har givetvis Västervik redan mycket att erbjuda - med Visfestivalen, Hojrock, Hasselörodden och andra välkända arrangemang.

– Vi har redan anordnat flera större evenemang, som Joe Labero och Christmas Night i sporthallen med en privat arrangör nu i vintras. Arrangemang utanför sommaren är viktigt för Västervik som evenemangsstad och sätter idrottsarenorna i spel. Det är, vid sidan av konferensverksamheten, på det spåret vi ska fortsätta, säger Jessica H Gustavsson.