• Nils-Petter Nilsson, personalchef, och Jan Karlson, VD, har planer på att utvidga Family House till 50 butiker över hela landet.
  • Huvudbutiken ligger i Alvesta. Fr v ses Nils-Petter Nilsson, personalchef, Jan Karlson, VD, Amanda Leigard, Susann Mårtensson, Elisabeth Strömberg och Svetlana Chernitskaya.

Family House vill etablera sig över hela landet

Family House med huvudkontor i Alvesta satsar på att bygga ut en kedja av modebutiker över hela landet. Första butiken startade i Växjö 2006. I år firas tioårsjubileum och stora förändringar väntar inom företaget i och med att Family House numera delvis drivs genom franchising.

- Idag har vi 20 butiker varav 16 som vi har franchiseavtal med. Dessa fristående bolag har idag verksamhet med spridning från Skåne till Dalarna, berättar VD Jan Karlson.

I Alvesta finns basen för hela verksamheten med en stor organisation, som är inriktad på att administrera verksamheten.

- Vi vill inrikta oss på att etablera våra klädbutiker på små orter där denna typ av utbud saknas. Det är viktigt att vi tar hem produkter så att vi har det aktuella modet för alla kunder i vårt sortiment. Vi ser det som en utmaning att de inte ska behöva ta sig till stormarknader i större städer för att få tag på det senaste eller tillgodose sina basbehov gällande kläder och accessoarer . Vi vill etablera oss på små orter där rena klädvaruhus saknas, tycker Jan Karlsson. Från början startade Family House i Växjö och Emmaboda. Idag har huvudkontoret placerats i Alvesta.

Brett utbud

- Smycken, accessoarer och parfymer är redan en del av vårt produktutbud och har varit det i många år. Likaså heminredning är redan lanserat i vår butik i Eksjö, och om det faller väl ut kan vi implementera konceptet hos flera av våra butiker. Numera har sortimentet breddats så att det ska kunna tillgodose ett utbud av basprodukter för dam, herr och barn inom kläder och skor.

Family House har hela tiden haft ett bassortiment och butiken har satsat på det aktuella modet.

- Detta blir en utmaning med strävan efter att vi mer kommer att likna mindre varuhus framöver, säger VD Jan Karlson.

- Vi har planer på att utvidga vår butikskedja till 50 butiker och då i stor utsträckning i Norrland, där det på många håll saknas denna typ av butiker. I Alvesta har vi tre anställda som jobbar i vår lokala butik och dessutom ytterligare sju som administrerar kedjans verksamhet från huvud kontoret , inskjuter personalchef Nils-Petter Nilsson.

Huvudkontor i Alvesta

Huvudföretag i Alvesta som är franchisegivare bestämmer koncept, leverantörer, prisbild, löner, bokföring och marknadsföring. Franchisetagarna, som är de enskilda butikerna på de mindre orterna runt om i landet, har som huvuduppgift att sälja.

- Utvecklingen har hittills varit fantastisk och vi letar idag efter lediga lokaler på 300 till 800 kvadratmeter för att kunna etablera fler butiker runt om i landet, säger Jan Karlson.