• Kalmar Öland Airport hade ett lyckosamt 2015 och i år utökas flygplatsens charterutbud med fyra resmål. Foto: Ossian Mathiasson

Fler charterresor från Kalmar

Flygbolagen och researrangörerna tror på Kalmar. I år erbjuder flygplatsen totalt tio utländska charterdestinationer. – Mycket glädjande med ett sådant brett utbud, säger Karin Lagerlöf, affärsutvecklare på Kalmar Öland Airport.

Aldrig tidigare har Kalmar Öland Airport haft ett så stort och varierat charterutbud. Jämfört med föregående års sex utländska destinationer kan de i år addera ytterligare fyra resmål: Mexiko, Girona, Kreta och Sardinen.

– Vi har nära och bra kontakt med researrangörerna och vi ser att allt fler vill åka ut och resa från Kalmar, säger Karin Lagerlöf.

”Vill sprida budskapet”

Företaget kan också se tillbaka på några fina år. De senaste sex åren har de upplevt en tillväxt och under 2015 var antalet passagerare 222 617, en ökning med ungefär 9 000 personer gentemot 2014.

– Vi ser en tillväxt som hänger ihop med flygbolagens utökade kapacitet och fler dagliga avgångar till Stockholm. Vi har ett rikt näringsliv i regionen som är helt beroende av bra förbindelser till Stockholm. Folk tycker kanske inte att tåget är så tillförlitliga men vi ser det som ett komplement till flyget. Men ju fler valmöjligheter desto bättre ur ett regionalt perspektiv, säger Karin Lagerlöf.

Kommunikationsbiten har de arbetat hårt med i tre års tid.

– Vi vill sprida budskapet att alltid kolla möjligheten att flyga från Kalmar när man ska ut och resa. Det ska vara enkelt att åka härifrån, göra ett kort stopp på Arlanda och sedan nå stora delar av världen.