• Torsten Jansson, New Wave Group tillsammans med Peter Petersson till vänster och Carl-Anton Johansson till höger, båda från styrelsen Företagarna Hultsfred.
  • Det smakade bra med lite fika på Glashotellet före föreläsningen.

Företagarna Hultsfred på resa till Kosta

Så här i juletider åker många till Kosta för att julhandla, men Företagarna Hultsfred i samarbete med Campus Hultsfred bjöd istället medlemmar och andra intresserade på resa till Kosta Boda Art Hotel för att lyssna på Torsten Jansson, en av Sveriges främsta entreprenörer!

Under bussresan från Hultsfred till Kosta underhöll Företagarna Hultsfred passagerarna med ett ”Företagarquiz”, som samtidigt gav goda kunskaper i hur det är att vara småföretagare.

Det är småföretagen som betalar största delen av skattekakan, skapar flest arbetstillfällen, ger de unga en chans i arbetslivet och sliter fler antal timmar i veckan än genomsnittet till en sämre timlön, berättade Liselotte Arvidsson, regionsamordnare i Företagarna Kalmar län, som var med och hjälpte till med genomförandet.

Väl på plats på Glashotellet bjöds det på fika och sedan följde en timmas lång föreläsning med Torsten Jansson. I sin föreläsning berättade Torsten sin historia från att han efter 2-årig social linje startade upp ett T-shirtsbolag i sina föräldrars källare i Dingle till han blev grundare och huvudägare av New Wave Group.

I Småland är Torsten känd för sin satsning i Glasriket. Föreläsningen var mycket uppskattad och följdes av många frågor från åhörarna.