• Lena Broström från Växjö Markisfabrik som är en av deltagarna är mycket nöjd med utbildningens upplägg.

Företagarna Växjö tänker i nya banor!

Företagsledare och deras högra hand från sex av Företagarna Växjös företagsmedlemmar, deltar nu i en ledarutbildning som arrangeras av Företagarna Växjö under ledning av Gro Knutsen, medlem i föreningen.

Gro har lång och gedigen erfarenhet av denna sortens företagsutveckling, därför är det extra roligt att Gro åtagit sig att genomföra denna utbildning, säger Anders Johansson, ordförande i Företagarna Växjö.

Allt började när föreningen blev kontaktade av Henry & Sylvia Tofts stiftelse som har som ändamål att främja företagande. Gro arbetade fram ett förslag till utbildning, som styrelsen med sin mångåriga erfarenhet av företagande som grund, beslöt att genomföra. Nu levereras ett resultat som ska ge företagen en utvecklingsresa med fokus på de områden som behövs för ett driva ett framgångsrikt företag. Programmet drog igång under september och under hösten kommer det genomföras totalt sex träffar med en avslutning i december. Lena Broström från Växjö Markisfabrik är en av deltagarna och hon är mycket nöjd efter programmets första dag.

”Jag tycker att uppstarten av ”utvecklingsresan” - som Gro vill kalla det, var bra. Man fick tid att reflektera över både personliga och jobbmässiga saker, nu och framåt hur man vill ha det. Vi har också fått med oss några olika ”verktyg” att ta till för att lättare komma vidare vid olika problem som kan uppstå i en verksamhet och fler verktyg ska det bli innan ”resan” är slut i december. Det är kul att vi är från så olika branscher det gör man får nya infallsvinklar på saker och ting. Jag ser verkligen fram emot nästa träff!”

Lena Broström, VD Växjö Markisfabrik.