• Första spadtaget togs vid den nya Catenafastigheten, fr. v John Pettersson, Tekniska förvaltningen, Henrik Almström, Höglands Logistik, Claes Johansson, VD Nässjö Näringsliv AB, Anci Magnusson, kommunstyrelsens ordförande och Gustaf Hermelin, koncernchef Catena AB.
  • - Ett lyft för oss på Höglands Logistik, säger Mia Eberhardsson, lageransvarig i Nässjö.

Första spadtaget togs för Catenafastigheten i Nässjö med Höglands Logistik som hyresgäster

Det första spadtaget togs den första juni till Catenas nya logistikfastighet i Logistic Park Nässjö. Det rör sig om en investering på 65 miljoner i ett område på 63 000 kvadratmeter, med en byggnad på närmare 9 000 kvadratmeter.

– Nässjö har ett fantastiskt bra läge och vi har ett mycket fint samarbete med Nässjö Näringsliv AB. Vi håller fast vid att vi investerar och utvecklar vid strategiska logistiklägen, gärna där väg möter järnväg, säger Gustaf Hermelin, koncernchef på Catena.

Det innebär att Catena utvecklar sitt bestånd i Nässjö med ytterligare en logistikfastighet nära stambanan. Höglands Logistik blir hyresgäster till en stor del av den nya fastigheten och får nu goda möjligheter att växa vidare med sina företag.

– Det här är jätteroligt och innebär ett enormt stort lyft för oss, säger Mia Eberhardsson, lageransvarig för det expanderande Höglands Logistik.

Även ekonomichefen Jörgen Svensson ser den nya lagerfastigheten som en avgörande framtidssatsning för Höglands Logistik.

Samtidigt innebär det att Logistic Park Nässjö nu tillförs helt nya logistiktjänster som till exempel splitpoint nära kombiterminalen.

Bygget som ligger nära utfarten mot Jönköping har kommit en god bit på väg med gjutning av fundament till det som ska stå klart den 1 oktober för inflyttning. Om ett par veckor monteras stommar. Flest projektörer på plats hade denna dag Ylab och Transab, som hade byggnationen igång.

– Vi välkomnar Catenas och Höglands Logistiks satsningar, ett viktigt genombrott för Logistic Park Nässjö som tillförs nya tjänster. Här kan internationella företag skicka upp enhetslaster som sedan sprids vidare i Skandinavien, säger Claes Johansson, VD Nässjö Näringsliv AB.

Henrik Almström på Höglands Logistik gladdes inte bara åt att de kommer få riktigt moderna terminal- och logistiklokaler att flytta in i under hösten.

– Som största kund har vi Trioplast i Smålandsstenar men även flera andra kunder, vilket betyder att vi kommer att fylla lokalerna framöver, säger Henrik Almström, som hade hämtat ut en ny lastbil samma dag som första spadtaget togs vilket visar att det satsas på många fronter. Anci Magnusson, Kommunstyrelsens ordförande var en av talarna vid minglet ute vid den nya Catenafastigheten och pratade om framtidstro för kommunen och hur kommunen skall vara del i att företag utvecklas och att etableringar kommer till stånd. I Nässjö finns sedan tidigare en av Sveriges största kombiterminaler. När nya tjänster via Höglands Logistiks bolag tillförs logistikparken, kommer flödena totalt sett att öka för logistikverksamheten i kommunen.