• Sensys Traffic i Jönköping ökar sin omsättning efter flera miljonavtal. Foto: Henrik Simonsen

Fortsatta miljonordrar till Sensys

Jönköpingsföretaget och fartkameratillverkaren Sensys Traffic har under året fått order på många miljoner kronor, viktiga avtal för bolaget som kämpar med att få lönsamhet.

Ifjol fick Jönköpingsbolaget Sensys Traffic AB som tillverkar trafikkameror sin största order någonsin från Trafikverket. Ordern väntas ge god lönsamhet och samtidigt satsar Sensys utomlands.

Sensys är marknadsledande i Sverige och har också satsat stort i USA och Mellanöstern.

Ordern från Trafikverket löper över flera år i en bransch där behovet av trafikkameror, som byts ut med cirka tio års mellanrum, ofta kommer stötvis.

I år har order efter order kommit till Sensys.

Malta

I augusti kom en tilläggsorder från Malta värd en miljon kronor för ett helhetsövervakningssystem som ska levereras senare i år. Ifjol tecknades avtal med Trafikverket om kameror för 111 miljoner kronor. Detta utökades med en tilläggsorder på 10 miljoner kronor under sommaren i år och ytterligare en order på 1,6 miljoner kronor.

I slutet av augusti kom en order på system för hastighets- och rödljusövervakning från Mexiko värd 1,6 miljoner kronor.

Mexiko

Ledningen för Sensys tror mycket på försäljning till Mexiko.

– En marknad med stor potential på sikt, säger vd Johan Frilund.

En liknande order men till USA på två miljoner kronor meddelades i början på september.

Året har därmed börjat bra för Sensys som för andra kvartalet redovisade en vinst på 6,7 miljoner kronor jämfört med en förlust på 0,8 miljoner kronor samma period ifjol.

Omsättningen mer än fördubblades och landade på 44 miljoner kronor. Glädjande siffror för bolaget som gått med stora förluster sedan 2009 och på helår ifjol omsatte drygt 62 miljoner kronor.

I slutet av september meddelade Danske Bank att man ökat sitt ägande i Sensys till drygt 20 procent av både kapital och röster.