• Peter Carlsson, ny majoritetsägare och VD för DK Data.
  • VD Peter Carlsson är nöjd över potentialen inom företaget.

Från kund till majoritetsägare

"Med över 100 års erfarenhet och kompetens levererar vi analyser, idéer, rådgivning och lösningar till små och medelstora företag. För företagen är det viktigt att kunna koncentrera sig på sin kärnverksamhet och utveckla sina affärer i lugn och ro".

För att underlätta för dessa företagare så driver DK Data en stor och bred verksamhet, där deras tanke är att göra IT sidan enklare, skapa arbetsro och generera tillväxtkraft åt kunderna.

Värdefull spetskompetens

Företaget har idag 35 medarbetare som servar Tranås, Vimmerby, Västervik, Ydre och Eksjö.

I företaget återfinns systemutvecklare, affärskonsulter, IT-konsulter och servicetekniker som besitter värdefull spetskompetens för att bidra till bästa möjlighet att utveckla företagets kunder. Vidare så finns här också en säljavdelning samt supportavdelning, med lång erfarenhet från branschen.

Brett sortiment

Utöver inriktningen av IT, så har företaget en stor försäljning av förbrukningsmaterial.

 – Vi erbjuder ett brett sortiment av mer än 7000 artiklar från landets ledande leverantörer, berättade Peter Carlsson, som sedan årsskiftet är ny majoritetsägare och VD på DK Data & Kontor.

– Jag har själv varit kund här sedan 90-talet och fick under senare tid upp ögonen för potentialen i detta företag.

Utvecklingspotential

Vid nyår förvärvade Ydre Invest AB majoriteten i DK Data & Kontor och driver nu tillsammans bolaget vidare med Östen Jakobsson som var den tidigare huvudägaren.

– Jag har varit involverad i ett 20-tal företag de senaste 20 åren, men den plattform som DK Data & Kontor har av kompetens och utvecklingspotential har jag inte upplevt någon annan stans.

Rekrytering

– Under vår och sommar har vi gjort en stor, spännande och nödvändig förändringsresa där vi strukturerat om och förfinat våra avdelningar samt skapat en helt ny avdelning.

– I samband med det har vi rekryterat flera viktiga nyckelpersoner, så efter sommaren kommer vi ut som ett nytt DK Data & Kontor. Under hösten har vi ytterligare några spännande rekryteringar på gång för att fylla på vårt team.

– Att kunna vända på ett bolag bygger på förtroende hos alla berörda, och det fortsatta arbetet kräver en stark ledningsgrupp som ska ha en bra koll på allt, avslutade Carlsson.