• I somras hamnade fyra beställningar av tågtvättar på Kalmarföretaget Revatecs bord och vd:n Olle Nordström hade all anledning att jubla. Foto: Ossian Mathiasson

Fyra beställningar – på ett dygn

Uppdragen staplar sig på varandra för Revatec. Just nu håller de på att leverera Kalmars första tågtvätt - och ytterligare tre stycken. - Vi är väldigt stolta och glada, säger Olle Nordström, vd på Revatec.

Familjeföretaget Revatec, som flyttade sin verksamhet från Täby till Kalmar 2003, är en av Sveriges ledande tillverkare av fordonstvättar för stora fordon som till exempel bussar, lastbilar, stridsvagnar och tåg.

– Vår styrka ligger i att vi kan leverera en miljövänlig fordonstvätt där vattenrening och tekniska lösningar skapar en hållbar tvättanläggning för alla sorters fordon, säger Olle Nordström.

Två dagar före midsommarafton i år hände något speciellt i företaget. De vann upphandlingen med Jernhusen AB och ska leverera tågtvättanläggningar till Malmö, Stockholm och Göteborg. Tidigare under dagen fick de förtroendet av Skanska att leverera en tvättanläggning till Kifabs depå i Kalmar.

– Det måste vara något unikt att just det händer. Oftast brukar det byggas en tågtvätt per år och nu fick fyra på en dag, då hade vi rätt mycket att fira på midsommar.

20 meter lång

Det är i Bombardiers gamla fabriker i Kalmar som byggandet av en ny stor servicedepå för tåg sker. Depån, som beräknas kosta 100 miljoner, hyrs ut till Kalmar länstrafik, som där kan utföra service på tågen.

Vid ett av spåren kommer Revatecs tågtvätt ligga. Den kommer vara uppemot 20 meter lång, fyra meter hög och 16 meter bred. Affären är värd fem miljoner och inklusive de övriga tre projekten är det en affär runt 30 miljoner kronor.

– För tillfället har vi en omsättning på drygt 30 miljoner och ambitionen är att öka den lite grann till.

För att möta arbetsbelastningen som de fyra orderna medför kommer Revatec förmodligen behöva anställa mer personal.

– Det kommer att krävas mer personal, speciellt montörer.

De senaste åren har de bland annat vunnit en upphandling gällande en komplett tvättanläggning för stridsvagnar och ordern uppgick till tio miljoner kronor.