• De nya konferenslokalerna inryms högt upp, innanför de höga fönstren i hotelldelen.

Gränsö skall bli ännu bättre på konferens

Under 20 års tid har Per Johansson arbetat med att bygga upp och förnya området kring Gränsö slott. Nu görs ytterligare en investering i fler konferensrum, större spa och gym för att förbättra för anläggningens gäster.
Hotellet byggdes mitt under den världsomspännande lågkonjunkturen för fyra år sedan, detta på en naturskön plats intill Gränsö slott och med  Lucernafjärden på behagligt avstånd.
– Min ambition var att skapa en av de mest exklusiva rekreationsplatserna i Småland, med inriktning på konferenser och event av olika slag, säger Per Johansson utanför hotellet i den sagolika septembersolen.

 

Modernisera

Mycket är redan genomfört – som mc-festivalen Hojrock i mitten av sommaren, julmässan i november, artistuppträdanden, konserter och olika evenemang som sker vid Gränsö året runt.
Hotellbyggnaden visar bara den på nytänk och innovationsrikedom, med en mittenbyggnad där ljuset strålar in oavsett årstid när gästerna anländer till hotellets reception, mot kontorsdelen, lobbybaren och den intilliggande spa-avdelningen. Just nu står Gränsö inför ytterligare förbättringar, bland annat genom en ny konferensyta med flera rum i hotellets översta del.

 

Över vattnet

– Jag tror det kommer att passa bra. Genom de höga fönstren har man utsikt över parken åt ena hållet, åt havet och inloppet till Västervik åt det andra. Förutom det skall vi bygga en större varmpool som skall förstärka spa-delen, samt även bygga till gymmet som skall bli större.
Den sista biten handlar om en bastubåt som hotellgästerna skall kunna utnyttja när de kopplar av under en konferenshelg eller sin vistelse här, berättar Per Johansson. På slottet intill skall köket byggas till, samt att även en ny frukostmatsal uppföras. Totalt handlar investeringarna i detta läge om sju miljoner. Den sammanlagda summan sedan  Per Johansson kom till Gränsö hamnar på sanslösa 80 miljoner kronor.
Innovatör och entreprenör var ordet!