• Jonas Friberg, Göran Andersén och Mattias Engqvist visar några av KGM:s matchtröjar. Foto: Jenn Hultberg
  • "Vi har ett väldigt varierat utbud på varor, allt från träningskläder till gymnastikinredning" säger Jonas Friberg, Göran Andersén och Mattias Engqvist. Foto: Jenn Hultberg

Gymnastiktillverkaren når ut till fler

Från att enbart leverera inredning och produkter för gymnastikhallar med skolor och förvaltningar som enda kund, har Hultsfredsföretaget KGM nu satsat på att bredda marknaden. Med en lokal kombinerad butik- samt gym/idrottshall vill man nå ut till privatpersoner och föreningar. – Nu vill vi nå ut till fler.

Sedan år 1984 har Göran Andersén drivit KGM i Hultsfred som då var ett serviceföretag som installerade inredning i gymnastikhallar. När Göran Andersén blev ny VD tog företaget även över själva tillverkningen av produkterna. Än i dag sker tillverkningen lokalt i Hultsfred. Företaget har genom åren ökat på produktkatalogen och ökat sin omsättning under flera års tid. I dag har KGM 38 anställda totalt. I sina lokaler i Hultsfred tillverkas alla produkter som sedan säljs till skolor och förvaltningar runt om i landet, som exempelvis plintar, bänkar, bockar, vagnar med mera.

– Det finns väl omkring åtta företag i landet som är med och slåss om upphandlingarna så det gäller att ha ett brett utbud i vår produktkatalog. Därför tillkommer nya produkter hela tiden, säger Jonas Friberg som arbetar med försäljning.

För ungefär tre år sedan öppnade KGM en butik och ett gym i Hultsfred.

– Tanken var från början att det här skulle vara vår visninglokal för våra produkter. Men sen tänkte vi "varför ska allt bara stå här, det är ju bättre att det används". I dag används gymnastiksalen flitigt av både föreningar och privatpersoner, säger Göran Andersén, VD.

I butiken är försäljningen inriktad på KGMs produkter samt sportkläder och skor.

– Få vet nog om att vi finns men vi hoppas kunna nå ut till föreningar och privatpersoner i området. Vi ser butiken som en service för de som bor på orten. Man behöver inte åka i väg för at köpa benskydd, säger Jonas Friberg.