1. Rena rama pingpongdiplomatin när några av Gnosjöregionens näringslivschefer har beredningsmöte runt pingisbordet på Gamla Gummifabriken i Värnamo. Från vänster ses Ulf Annvik, Nina von Krusenstierna och Leif Österlind.

  Entreprenörsandan stimuleras

  NyheterBusiness Gnosjöregion AB stärker den gemensamma utvecklingen i de fyra kommunerna Värnamo, Gnosjö, Gislaved och Vaggeryd. De fyra kommunerna och deras näringslivsbolag arbetar för att stimulera entreprenörsandan och samarbetsviljan som grundpelare för BGR-områdets livskraftiga näringsliv. – Vi skapar konkreta verktyg och projekt för näringslivets tillväxt. I BGR har vi en plattform där vi tar upp gemensamma frågor från våra fyra orter, säger bolagets VD och koordinator Nina von Krusenstierna.

 2. Rony Forsberg vill utöka samarbetet med besöksnäringen.

  Ny flygplatschef ser stor potential i samarbete med besöksnäringen

  NyheterJönköpings flygplats utvecklar samarbetet mot fler företag inom besöksnäringen. Den nya flygplatschefen Rony Forsberg satsar på att utveckla flygplatsens roll för att vara med och skapa evenemangspaket med Destination Småland och Smålands turism. Visionen är att Småland stärks som ett turisteldorado för allt fler charterturister som landar mitt i naturparadiset från Tyskland och Holland.

 3. Marcus Leander vid en Ulbrichtsfär, där man mäter ljus och dess kvalitet. Foto: Lena Dahlberg

  "Breddat vår marknad – ger stora möjligheter att växa"

  NyheterDet är nu två år sedan Aura Light förvärvade Zobra. En utveckling som var oundviklig för ett företag som vill ta fler andelar av en marknad som är under snabb teknisk utveckling.

 4. Michael Leijonhud. Foto: Charlotte Madestam

  Hultsfred blir ny nod för teknik

  NyheterI dag ses Göteborg/Mölndal som landets nod när det gäller teknikutbildningar och aditiv tillverkning. Nu vill Swerea utse nod nummer två landet, och valet faller på Hultsfred. – Det här betyder att vi blir satta på kartan inom ett helt nytt område, säger Michael Leijonhud, näringslivsstrateg i Hultsfreds kommun.

 5. Jonas Hjalmarsson visar hur ett par VR-glasögon fungerar. "Här ser man verkligheten, men man har också en virtuell verklighet där man exempelvis kan jobba med olika dataskärmar som man bara ser genom glasögonen". Foto: Jenn Hultberg

  Makerspace vill få teknikintresset att spira

  NyheterEtt kreativt centrum för teknik. Så beskriver Makerspace sin egen verksamhet som invigdes i Hultsfred förra hösten. Verksamhetsutvecklaren Jonas Hjalmarsson tror att det kommer hända saker i snabb takt och inom några år kommer en stor del av näringslivet ha fått upp ögonen för teknikcentret. – Alla tillverkande företag har nytta av teknik och skulle kunna samarbeta med Makerspace på olika sätt.

 6. Jönköping bäst i Småland på klimatomställning

  NyheterJönköpings län är, tillsammans med Skåne och Örebro bäst i landet när det gäller arbetet med energi- och klimatomställning. Det visar en sammanställning från Energimyndigheten. – Det är naturligtvis oerhört glädjande att vi ligger så pass långt fram i arbetet, säger Andreas Olsson, klimat- och energistrateg på Länsstyrelsen i Jönköpings län i ett pressmeddelande.

 7. Martin Nilsson, vd för Stegeholmshälsan AB, säger att de flesta företag ser förbättrad arbetsmiljö som en investering. Foto: Lena Dahlberg

  "Stressrelaterade arbetsskador accelererar"

  NyheterFör tio, femton år sedan var arbetsskador i form av förslitningar en av de vanligaste orsakerna till besök hos företagshälsovården. Nu ökar den psykiska ohälsan, något som gjort att Stegeholmshälsan i Västervik och dess kunder måste tänka i nya banor. – Vi ser att det finns en ökad medvetenhet hos många företag när det gäller personalens psykosociala hälsa.

 8. Anders Adolfsén har jobbat inom Mercatus Engineering AB sedan1981. Företaget ägs av Peter Bieberbach, Anders Adolfsén samt Jan och Kristina Alsér. Foto: Lena Dahlberg

  I framkant när det gäller miljöteknik

  NyheterHos Mercatus Engineering AB i Vimmerby är det erfarenheten och kunskapen hos personalen som är framtiden. Företaget har runt 25 anställda som jobbar med såväl utveckling som försäljning och service.

Ladda fler artiklar