1. Annika Rydén, affärsrådgivare, Teresa Nordling, skogsmästare och kontorschef och Helena Nestlén, samtliga på LRF Konsult i Växjö presenterar nya skräddarsydda lösningar med digitala tjänster för företagare. Det senaste baspaketet heter Digital företagare med möjligheter att bygga på efter behov.

  Digitala lösningar breddar vägen för lönsamhet

  NyheterLRF Konsult i Växjö satsar stort på sitt kontor i Växjö inför 2017. Nyligen presenterades ett nytt digitalt baspaket för att göra vardagen enklare för de lokala företagen och i förlängningen bredda vägen för ökad lönsamhet hos nya och redan etablerade företag i Kronoberg. – Digital företagare är ett nytt baspaket av digitala tjänster med inriktning på redovisning, affärsrådgivning och affärsutveckling, säger affärsrådgivaren Annika Rydén.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Ola Olsson från P. Olssons i Linderöd som tillverkar redskap för markanvändning till fordonen, Peter Andersson från Epton Trading och Leo Ulmborg och Stefan Magnusson från SH Maskin i västervik, anordnade mässan för eldrivna arbetsfordon som hölls på Holmströms Bil i Vimmerby. Foto: Jenn Hultberg

  Miljötänket kring arbetsbilar växer

  NyheterEldrivet istället för arbetsfordon som drivs på fossilbränslen, det är framtiden. Det menar företaget SH Maskin som nyligen anordnade en mässa på temat.

 3. Katharina Arvidsson har jobbat inom Ica sedan 1980, både som anställd, tjänsteman och egen företagare. Sedan fem år tillbaka driver hon Ica Maxi i Västervik, där det kommer bli en hel nyheter och ombyggnader under 2017. Foto: Lena Dahlberg

  Började med utveckling redan vid invigningen

  Nyheter"Drive-thru", större café och fortsatta utvecklingar inom mejeri, frukt & grönt och bageri – det är några av nyheterna hos Ica Maxi i Västervik under 2017/2018. – Vi kommer även satsa på att utveckla näthandeln. Det är där vi kommer växa den närmaste framtiden.

 4. Nytt för i år är att stamveden flisas direkt på plats, visar bränslechefen Ragnhild Oskarsson och kommunikationschefen Maria Bengtsson.

  Sandviksverket laddar med stamvedsflis direkt vid nya biobränslepannan

  NyheterJust nu går Sandviksverket för högtryck för att klara det ökade värmebehovet under den kalla årstiden. I år är det första gången som flisning av stamved utförs direkt i anslutning till Sandviksverket i Växjö. – Nu körs veden direkt till Sandviksverket utan att gå via terminal och vi undviker onödiga transporter och de utsläpp som detta för med sig, säger bränslechefen Ragnhild Oskarsson.

 5. Jens Carlsson, VD Vimmerbyhus. Foto: Jenn Hultberg

  Het byggmarknad skapar nya jobb

  NyheterVimmerbyhus ska leverera grundmaterialet till 30 lägenheter i ett radhusprojekt i Nykvarn. En order på cirka 30 miljoner som kan vara Vimmerbyföretagets största hittills. Utöver det har företaget tagit hem ytterligare order på 15 miljoner de senaste veckorna. Det betyder flera nya jobb vid företaget under nästa år.

 6. År 2040 ska 100 procent av Sveriges elproduktion bestå av förnybart bränsle. Första fasen innebär etablering av solel fram till 2022, säger Zinaida Kadic, projektledare Energimyndigheten. Foto: Privat

  Solenergin kommer allt mer

  NyheterI Energimyndighetens förslag till solelstrategi framgår det att det kan vara rimligt att solel kan svara för 7-14 terrawattimmar, vilket kan motsvara tio procent av Sveriges totala elanvändning per år. – Enligt energiöverenskommelsen är målet att 100 procent av Sveriges elproduktion ska vara förnybart år 2040, säger Zinaida Kadic, projektledare på Energimyndigheten för förslaget till solelstrategi, till Smålands Näringsliv.

 7. Christian Hultén och Linda Pettersson är företagslotsar på Kalmar kommun. – Kalmar har ett mångsidigt näringsliv med 500 nystartade företag varje år, säger Linda Pettersson.

  Kalmar klättrar i företagsrankingen

  NyheterChristian Hultén och Linda Pettersson har en nyckelroll när det gäller företagsetableringar i Kalmar. Som företagslotsar på Kalmar kommun kan de erbjuda bra service, ett stort kontaktnät och en bred kompetens för att skapa så bra företagsklimat som möjligt i en starkt expanderande kommun.

 8. På Törneby Solpark skapades begreppet solcellsrebell under Kalmarsundsveckan. Solparken består av en yta på 20 000 kvadratmeter, visar Fredrik Sterner

  Kalmar Energi vill sprida ägandet och öka intresset för solenergi

  NyheterKalmar Energi gör stora satsningar för att stimulera produktionen av förnybart el. Förnärvarande riktas fokus på att ta vara på solenergi i ökad omfattning med hållbarhetstanken i grunden. – Just nu säljer vi andelar i Törneby Solpark vid Kalmar Öland Airport. Vi har arrenderat en yta på 20 000 kvadratmeter där vi producerar solenergi. Det handlar om att sälja andelar till både företag och privatpersoner. Tanken är att sprida ägandet och öka intresset, säger försäljningschefen Fredrik Sterner på Kalmar Energi.

Ladda fler artiklar
 • Annons