1. Växjö bidrar till globala mål

  NyheterIda Texell är medlem av regeringens delegation för Sveriges genomförande av Agenda 2030. Hon har mer än 14 års erfarenhet av verksamhetsutveckling, organisationsförändringar och arbetar med strategi- och styrsystem för att integrera hållbarhetsperspektivet på de flesta nivåer i samhällsbyggandet.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. 900 000 kronor till Vinnovaprojekt för global megautmaning

  NyheterRefarm 2030 har beviljats 900 000 kronor för att genomföra "Projektet Industriell symbios för akvakultur i cirkulära flöden". Initiativtagare till detta projekt är förutom Refarm 2030 även Växjö kommun, Region Kronoberg och Energikontor Sydost. Projektet beskrivs som en global megautmaning att leverera hållbart, cirkulärt protein till världens befolkning.

 3. – Just nu närmar vi oss högsäsong för radiatorer till att värma upp våra bostäder med. Vi har kunder över hela landet, säger Patrik Östangård, VD för Radiatorfabriken i Lenhovda.

  Radiatorfabriken håller temperaturen uppe

  NyheterJust nu är det högsäsong för försäljning av radiatorer som krävs för att hålla värmen i slott och koja i höst- och vintermörkret. – Med 25 år i branschen har jag skaffat mig mycket erfarenhet för att kunna hjälpa kunderna till skräddarsydda lösningar, säger Patrik Östangård, VD för Radiatorfabriken i Lenhovda, ett familjeföretag med 80 år bakom sig i uppvärmningsbranschen.

 4. Jonas Grahn tar emot priset från näringslivs- och innovationsminister Mikael Damberg.

  Little Rock Lake Zipline tilldelas hederspris i entreprenörskap

  NyheterUtdelningen av Stora Turismpriset bjöd i år på en överraskning. Just den här gången hade man bestämt sig för ett hederspris i entreprenörskap. Det gick till Little Rock Lake Zipline. En stolt Jonas Grahn fick ta emot priset som överlämnades av närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

 5. Tio gaseller i Kronoberg

  NyheterSex gasellföretag har utsetts i Växjö av tidningen Dagens Industri.

 6. Alexander Dénes och Christoffer Svanborg ingår i ledningsgruppen för Borox i Eneryda.

  Borox i Eneryda satsar för framtiden och bygger vidare på stolta traditioner

  NyheterI Eneryda norr om Älmhult finns en fantastisk industrihistoria. Med anor från 1929, då Enerydaverken grundades av Ernst Pettersson, lever företaget vidare under namnet Borox med export över hela världen. – Vi kan se en enorm framgångssaga från en bysmedja till ett automatiserat världsföretag, som fortfarande ligger kvar i Eneryda, säger Alexander Dénes, platschef över både skärverkstaden i Oxelösund och vidareförädlingen av stålprodukterna i Eneryda.

 7. Den gröna marknaden växer bland försäkringsbolagen

  NyheterSom ett led i arbetet med att flytta fram positionerna för att klara en ansvarsfull kapitalförvaltning har Folksamgruppen investerat 2,5 miljarder i en grön obligation som Kommuninvest nyligen gett ut. – Investeringen på totalt 2,5 miljarder kronor är den största någonsin i en emission av en grön obligation i svenska kronor. Kommuninvests emission uppgick till totalt fem miljarder kronor.

 8. Stefan Håkansson, försäljningschef, och Tommy Olofsson, servicemekaniker, ser till att hålla transportbilarna rullande på Atteviks.

  Växande marknad av transportbilar, förutspår Atteviks försäljningschef Stefan Håkansson

  NyheterDen totala försäljningen av transportbilar har till 90 procent inriktning på yrkesfordon till företag. För bilfirman Atteviks med sex anläggningar för fullservice runt om i Småland innebär detta en växande marknad med lansering av nya modeller alltifrån lätta Caddy till Crafter, det vill säga större bussar på fem ton, och flakbilar som Amarok, i strid ström till företagskunderna.

 9. – Vi tar ett konsumentansvar som bygger på hantverkskunnande och kvalitet, säger Emma Åström, vd för Obik.

  Obik i Eneryda ett väletablerat textilföretag

  NyheterObik i Eneryda har komplett tillverkning inom sömnad, tapetsering och vattenskärning. Gardiner av hög kvalitet är en specialprodukt som kännetecknar Enerydaföretaget med 18,3 miljoner i omsättning. – Efter nyår flyttar vi in i tillbyggnaden lokaler på den gamla tomten i Eneryda, där vi ska ha vattenskärning, lager och tapetsering. Detta innebär en investering på 6 miljoner, berättar en av grundarna och vd:n Emma Åström.

 10. Stor bredd garanterar stabilt näringsliv i Uppvidinge, framhåller näringslivsutvecklare Jimmi Olsson.

  Stor bredd ger stabilt näringsliv i Uppvidinge

  NyheterUppvidinge har ett framgångsrikt näringsliv och är inte så sårbara tack vare att de största företagen i kommunen är fördelade inom många olika branscher. – Detta betyder att vi inte är lika sårbara och beroende av en enskild bransch och därför är vi också mindre konjunkturkänsliga, säger Jimmi Olsson, näringslivsutvecklare i Uppvidinge. Genom att Uppvidinge har så många duktiga entreprenörer kommer detta hela kommunen till gagn. – Få känner egentligen till att Uppvidinge är en mycket stark näringslivskommun. Vi kanske inte är lika bra på marknadsföring utan knyter mer handen i fickan och arbetar på.

Ladda fler artiklar
 • Annons