1. – Välkommen till ett äventyrsrum på Boda Borg, säger Linus Bringevall, VD för den välbesökta nöjesanläggningen i Sävsjö. Foto: Edgar Weibull

  Boda Borgs styrka är att bygga team

  NyheterBoda Borg i Sävsjö är en populär nöjesanläggning, som lockar gäster långväga ifrån. Besökarna består ofta av grupper inom företag som kommer från hela södra Sverige och många reser även från Göteborg och övriga Västsverige till ett av södra Sveriges mest välfrekventerade upplevelsecentrum.

 2. Peter Carlsson, ny majoritetsägare och VD för DK Data.

  Från kund till majoritetsägare

  Nyheter"Med över 100 års erfarenhet och kompetens levererar vi analyser, idéer, rådgivning och lösningar till små och medelstora företag. För företagen är det viktigt att kunna koncentrera sig på sin kärnverksamhet och utveckla sina affärer i lugn och ro".

 3. Lars Martinsson och Andreas Hermansson startade husföretaget "Storebrolyan" för ungefär 1,5 år sedan. Foto: Jenn Hultberg

  Full fart för Storebrolyan

  NyheterFör ett och ett halvt år sedan föddes idén att ta fram en speciell huskonstruktion som skulle skapa konkurrenskraftiga och energieffektiva bostäder. Företaget Storebrolyan bildades och i augusti var det dags för den allra första husleveransen ut till kund. – Det känns jättebra, säger Andreas Hermansson, som tillsammans med Lars Martinsson driver det nystartade husföretaget.

 4. – Växjö stärker sin position som en mötesplats för en närproducerad, småskalig och hållbar matkultur, säger Tina Erlandsson, projektledare och kommunikatör på näringslivskontoret i Växjö. Foto: Edgar Weibull

  50 000 besökare kom till MAT2017 i Växjö

  NyheterVäxjö växer alltmer som ett centrum för den nya matkulturen. Tidigare har kommunen utsetts till Europas grönaste stad och tagit till sig denna utmärkelse med sikte på att förverkliga den gröna visionen. Men mat är ju framför allt glädje, vilket man får ett tydligt bevis på genom den goda tillströmningen till matmarknaden på Stortorget som drog en rekordpublik på 50 000 personer till mattältet även i år.

 5. Akko Karlsson, verksamhetschef och föreståndare på Västervik Teater & Konferens. Foto: Liselotte S Johansson

  Konferens med unik kulturupplevelse

  NyheterNär man deltar på ett konferensarrangemang hos Västervik Teater & Konferens får man ta del av lokalnära mat, personlig service och rymliga lokaler med bra teknik, samtidigt som du är ett stenkast från havet.

 6. Erik Svensson, projektledare och huvudansvarig på Almi för Smålandsmontern, hoppas på rekordstort intresse för Smålandsmontern på årets Elmia Subcontractor. Foto: Edgar Weibull

  Almis samlingsmonter "Smålandsmontern" exponeras i nytt ljus på Elmia Subcontractor

  NyheterAlmis Smålandsmonter slår på stora trumman och blir ordentligt upplyst på årets upplaga av Elmia Subcontractor. Redan nu ligger Almi långt framme och har kick off den 12 oktober inför Smålandsmontern på norra Europas största underleverantörsmässa, som äger rum i mitten av november i Jönköping. Mässan brukar dra mellan 15- och 17000 besökare under en hel vecka. Med hjälp av en LED-skärm med rörliga bilder som syns direkt när besökarna kommer ner från rulltrappan i D-hallen, exponeras de småländska företagen mer än någonsin denna gång.

 7. Momentum Industrials etablerar sig i Växjö

  NyheterMomentum Industrials etablerar sig i Växjö. Företaget är ett av Sveriges ledande leverantörer av industrikomponenter med lokal lagerhållning och försäljning på ett 30-tal orter i Sverige. Någon gång under hösten väljer de att etablera sig i Växjö. I ett pressmeddelande framgår det att efterfrågan på företagets produkter och tjänster som gäller industrikunder i Småland har vuxit de senaste åren.

 8. Morgan Roos driver Huges Marina i Tranås AB sedan fem år, tillsammans med kollegan Andreas Johansson

  Stark duo säljer båtar i Tranås

  NyheterAndreas Johansson och Morgan Roos hade samlat på sig lång och värdefull erfarenhet under de tio år de var anställda hos Huges Marina i Tranås. Nu är de själva ägare till sin tidigare arbetsplats.

 9. Mamoun Alrahal övervakar driften av asfaltsverket från kontrollrummet.

  Från flykting till ansvarig för asfaltsverk

  NyheterSaknaden av sin rätta tillhörighet fick Mamoun Alrahal att stoppa en lastbil med doft av asfalt, och fråga var han kunde söka arbete inom branschen. Nu ansvarar han för ett asfaltsverk sedan tre år.

Ladda fler artiklar