1. – Den här Ferrarin tillhör de mest exklusiva märkena, säger Sebastian Liljedahl, säljare på Carcenter i Kalmar.

  På Carcenter kan man hitta drömbilen

  NyheterCarCenter i Kalmar är ett eldorado för den som tänker sig köpa en ny bil modell lyx.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Våra största förpackningsmaskiner kan fylla 1000 tandkrämstuber i minuten, säger Thomas Johansson, VD på Norden Machinery i Kalmar.

  Norden världsledande företag för tillverkning av förpackningsmaskiner

  NyheterNorden Machinery AB i Kalmar är ett världsledande företag när det gäller att leverera förpackningsmaskiner för tubpåfyllning. – Våra största maskiner kan fylla tusen tandkrämstuber i minuten, säger VD Thomas Johansson i det anrika Kalmarföretaget, som för gemene man i Kalmar genom åren mest har varit känt som Arenco.

 3. Douglas Almquist är näringslivschef i Oskarshamn sedan mars i år. Foto: Oskarshamns kommun

  "Oskarshamn är motorn i norra länsdelen"

  NyheterNästan dubbelt så många (3 000 personer) pendlar till arbete i Oskarshamn, än som pendlar ut för jobb. Med flera stora industrier som bland annat kärnkraftverket OKG, och Scania i spetsen, är Oskarshamn norra länets motor för näringslivet, menar Douglas Almquist, näringslivschef.

 4. Peter Ek är ny sektorchef på Be-Ge personbilar i Oskarshamn och Vetlanda och tycker att det nya jobbet är en rolig utmaning. Foto: Linnéa Bohlin

  Be-Ge rustar upp för att möta framtiden

  NyheterI mer än 80 år har Be-Ge varit en del av Oskarshamn och i dag är de en av de största aktörerna i staden. Nu satsar de dessutom stort på nyanställning och ombyggnation för att möta marknadens nya krav. – Visionen är att vi ska vara regionens bästa bilhandlare, säger Tomas Engsund, vd för Be-Ge lastbilar och personbilar.

 5. "Nya Brädholmen" ska bli ett nytt bostadsområde i Oskarshamn med plats för cirka 1 000 personer. Foto: Jenn Hultberg

  Hamnnära bostäder för 1 000

  NyheterArbetsnamnet är "Inre Hamnen". Området kring Brädholmen vid hamnen i Oskarshamn ska byggas om till bostadsområde för 1 000 personer.

 6. Christian Gottfridsson, Charlotte Ljung och Kristian Persson från Torsåsföretaget Spinova. – Vi är specialiserade på fjädrar och plåtdetaljer, säger kvalitets- och miljöchef Charlotte Ljung.

  Elmia Subcontractor unik mötesplats för nya affärer och nätverk

  NyheterElmia Subcontractor, ett av Sveriges största industrievent, blev återigen en succé för nya affärer och viktiga diskussioner. – Vi lyfter industrins centrala frågor just idag, visar på morgondagens tekniska möjligheter och förstår kraften i ett handslag vid affär,säger Karla Eklund, mässansvarig på Elmia Subcontractor.

Ladda fler artiklar
 • Annons