1. Emil Wiklund, Tranås United. Fotograf Louise Svärd

  Målet: 75 nya bostäder per år

  NyheterEtt stort behov av bostäder ligger till grund för det treåriga projektet Boplats Tranås som startade nu i våras. Syftet är att få fler invånare till kommunen samt öka omsättningen på bostadsmarknaden.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Mats Klasson är VD och gymnasiechef på Nifsarpsskolan i Eksjö. Till hösten drar den nya utbildningen med fokus på skogsbruk och maskinförare igång. "Det har varit stort tryck från näringslivet att starta den här utbildningen". Foto: Jenn Hultberg

  Skogsbruket i fokus på ny utbildning

  NyheterVar ska en skogsbruksutbildning ligga om inte i den mest skogsbranschtäta regionen? Till hösten startar den på Nifsarpsskolan i Eksjö. – Vi har känt ett tryck från Höglandskommunerna att starta den här utbildningen, säger Mats Klasson, VD på Nifsarpsskolan.

 3. - Styrkan i Nässjös näringsliv är att vi är klusterorienterade och mångsidiga med spets inom it-företagen, säger Claes Johansson, VD på Nässjö Näringsliv AB.

  - Vi jobbar klusterorienterat och mångsidigt med spets inom it-företagen

  NyheterNässjö har ett starkt näringslivsklimat. Den mest aktuella satsningen är ett utvecklingsprojekt tillsammans med Vaggeryd och Jönköping som går under namnet Growkomp.

 4. Sweop etablerade sig nyligen i gamla Stiga-lokalen i Tranås.

  Sweop skapar nya jobb i Tranås

  NyheterDet har återigen börjat röra på sig i den enorma byggnaden vid GGP:s gamla lokaler i Tranås, ett par år efter att bland annat Stiga lämnade orten. Sweop har nyligen etablerat sig på en 9500 kvadratmeter stor yta vilket redan har lett till ett tiotal nyanställningar.

 5. Nya lokaler behövdes för att kunna växa. Foto: Jenn Hultberg

  Orrhaga Waterjet växer och utvecklas

  NyheterVinkelkompenserad vattenskärning är inriktningen på det Eksjöbaserade företaget Orrhaga Waterjet, som nyligen byggde nya lokaler och anställde ytterligare en medarbetare.

 6. Marie Brask säger att Eksjös företag växer och utvecklas.

  "Företagen i Eksjö växer"

  NyheterNäringslivet i Eksjö andas positivitet just nu. Många företag växer och utvecklas, både i Eksjö centralt och i övriga kommunen. – Det går bra, framförallt för industrierna, säger Marie Brask, VD näringslivs- och turismenheten i Eksjö.

 7. Patrik Nyhlén och Martin Erixon driver det Vetlandabaserade trähusföretaget XN-Villan.

  XN-Villan bygger vidare på byggnadsvårdstanken

  NyheterSedan 2010 driver Patrik Nyhlén och Martin Erixon det expansiva trähusföretaget XN-Villan i Vetlanda. – Vår affärsidé är att bygga energismarta hus av trä och andra sunda material, säger Patrik Nyhlén.

 8. Solortus AB klättrar både bildligt och bokstavligt uppåt. Ägarna Martin och Lisa Rosenblad med projektledaren Tobias Gustavsson i mitten. Foto: Lena Dahlberg

  Solen ger Martin och Lisa energi

  NyheterAtt få utveckla en miljövänlig företagsidé, se den växa och att kunna försörja sig på den. Det är en känsla som är svår att beskriva, tycker Martin och Lisa Rosenblad som driver Solortus AB i Björnsholm sedan snart fyra år tillbaka.

 9. Daniel Hallgren och Eddie Wingren håller dörrarna öppna till nya idéer på Designntak.

  Designtak komet i byggbranschen i Vetlanda

  NyheterSedan 2009 driver Eddie Wingren och Daniel Hallgren företaget Designtak i Småland AB. Innan de startade sitt företag inom denna nisch jobbade de som plåtslagare. – Plåtslagaryrket är tufft med utejobb mitt i vintern. Till slut bestämde vi oss för att starta eget istället inom plåtbranschen, säger Eddie Wingren.

 10. Helena Gill, VD för Sävsjö Näringsliv AB, vill framhålla bredden bland kommunens företag: - Vi vill ge stöd åt både små och stora företag.

  "Små och stora företag skapar en stark grund för näringslivet i Sävsjö"

  Nyheter– En näringslivssafari för lärare i augusti ska öka samarbetet mellan skola och näringsliv, säger Helena Gill, VD på Sävsjö Näringsliv AB, SNAB. Näringslivsbolaget har trivsamma lokaler i gamla sanatoriet i Sävsjö. Inte minst UF Ung Företagsamhet uppmuntras i Sävsjö.

Ladda fler artiklar
 • Annons