1. Monica Sundell och Peter Sundell driver det framgångsrika Alvestaföretaget GEHAB.

  Rocklegendar blev VD på GEHAB i Alvesta

  NyheterNär Alvestaföretaget Gehab förra året firade 40-årsjubileum kröntes de senaste årens framgångsera med att VD Peter Sundell och hans medarbetare blev utsedda till Årets företagare av Företagarna i Alvesta. Peter har många strängar på sin lyra som sångare i egna bandet C.O.P och dessutom tidigare aktiv inom fotboll och hockey. – Min grundfilosofi är att driva företaget som ett lag. Sammanhållningen och att värdesätta de enskilda medarbetarna högt och deras betydelse för helheten är grundtanken i lagspelet. Idag har vi 70 anställda och vi är bättre än någonsin som lag, utvecklar 56-årige Peter Sundell.

 2. Eilon Fransson, Birgitta Laurent och David Braic presenterar nyheter på upphandlingsområdet på kök 11 i Växjö.

  Gemensam träff om nya upphandlingsregler på Kök 11 i Växjö

  NyheterEn tredjedel av kommunens budget handlar om upphandlingar. Landstinget och staten är andra aktörer på marknaden. Vid en gemensam träff med inbjudna företagare på Kök 11 i Växjö medverkade David Braic, upphandlingschef Växjö kommun, Birgitta Laurent, upphandlingschef Svenskt Näringsliv, Eilon Fransson, Regionchef Svenskt Näringsliv och Christoffer Lewinowitz. Regionchef Företagarna Kronoberg. Vid seminariet breddades vägen för en ny samverkan mellan aktörerna för att få råd, tips och nyheter på det högaktuella området offentliga upphandlingar.

 3. Bengt Göran Söderlind, näringslivsutvecklare Markaryd, och Karin Darlington, regional exportrådgivare Business Sweden, framhåller Kronoberg som ett starkt exportlän.

  Uppsving för näringslivet

  NyheterArbetskraft och integration var högprioriterade områden när Agenda Kronoberg 2017 ägde rum på Visma Skybar som en kraftsamling för näringsliv och kommuner i länet på det nya året. Den kronobergska företagsandan sattes i rampljuset och kommunernas näringslivschefer uttalade idel optimistiska visioner. – Det krävs eldsjälar för att få det att hända. Det intressanta är att se vad kommunerna gör för att lyfta näringslivet, sa Ulrika Fransson, Regionchef från Handelskammaren. Och visst fick hon svar från alla håll runt om i Kronoberg.

 4. Tack vare ledordet "tillsammans" är Kalmar just nu inne i en ovanlig expansionsfas.

  Tillsammans får de Kalmar att växa

  NyheterNytt universitet planeras. Nya bostäder byggs. Nya mötesplatser skapas. Både befolkningsmängden och handelsindex ökar. Det råder inga tveksamheter om att Kalmar just nu blomstrar och enligt Björn Mortensen, VD för Kalmar Citysamverkan AB, är det här bara början. – Nyckelordet för oss är "tillsammans". Det är viktigt för oss att handeln, näringslivet och kommunen möts och jobbar mot samma mål. Ensam är aldrig stark.

 5. Nina Erelt och Cissi Erelt i den mysiga butiken i Klasentorp.

  Två lärare håller landsbygden levande med inredningsbutik

  NyheterHos Fröken Tyg i Klasentorp i Slätthögs socken norr om Alvesta har drömmen om en tyg- och sömnadsbutik på landet förverkligats. – Vi är en del i nätverket Sak och Smak, som startade för ett år sedan för att hålla landsbygden levande, säger Nina Erelt och svägerskan Cissi Erelt, som driver den mysiga inredningsbutiken bredvid sina lärarjobb.

 6. Byggstart för Teknikens Hus

  NyheterNu drar bygget av Teknikens Hus, eller närmaste bestämt Epic, Innovation and Technology Center igång, på universitetsområdet i Växjö.

 7. Bertil Larsson tar över som chef för Hylténs industrimuseum.

  Nytt Science Park i Gnosjö

  NyheterHylténs industrimuseum i Gnosjö är ett levande museum som bildar samlingspunkt för en unik industriregion med ständiga möten och event för att bevara och förnya den unika företagartraditionen. Muséets samlingar och dokumentation speglar en egenartad lokal företagsutveckling de senaste 150 åren.

 8. Det gäller att få till fler nya lokaler och därmed öka etableringarna av företag i kommunen. Det är en avgörande fråga för näringslivets utveckling, säger Ola Agermark, framgångsrik näringslivschef i Alvesta kommun.

  Alvesta kommun går vidare med nya företagsetableringar

  NyheterAlvesta kommun, som blev Årets tillväxtkommun 2016 i Kronoberg, satsar vidare.på fortsatt expansion och nya bostadsområden. – Det gäller att få till fler nya lokaler och därmed öka etableringarna av företag i kommunen. Det är en central fråga, säger Ola Agermark, näringslivschef i Alvesta kommun.

 9. Emma Bengtsson, Vilma Henningsson och Elvira Sande förbereder sig inför praktiken.

  Den privata sektorn tar över vård och omsorg

  NyheterDen privata sektorn blir allt starkare inom vård och omsorg. Runt om i Växjö kommun finns 24 så kallade privata utförare som givna alternativ till den offentliga vården.

 10. Johan Thorsell ny verksamhetsutvecklare för träbyggnad

  NyheterJohan Thorsell är ny verksamhetsutvecklare för Växjö kommunkoncerns arbete med träbyggnadsfrågor. Hans uppdrag blir att ta frågorna kring träbyggnation vidare till nästa nivå och att utveckla kommunens träbyggnadsstrategi.

Ladda fler artiklar