1. Stor uppslutning till jobbmässa

  NyheterDet blev succé för Växjölöftets jobb- och utbildningsmässa, som riktar sig till alla mellan 15 och 65 år som söker jobb, vägledning inför studier eller inspiration till framtida yrkes- och utbildningsval.

 2. – I Växjö säljer vi transport- och tjänstebilar som aldrig förr till alla nischer, där uppsvinget sprider sig som ringar på vattnet. MItsubishi Outlander plug-in-hybrid är ett exempel på tjänstebil, säger Viktor Hallrup, Holmgrens Bil, Växjö.

  Ökning på transportbilsmarknaden en följd av het byggmarknad

  NyheterBåde transportbilar och tjänstebilar fortsätter att öka på företagsmarknaden inom bilbranschen. – I Växjö säljer vi transportbilar som aldrig förr till alla nischer. Hantverkare efterfrågar mer och mer flakbilar och skåpbilar av olika märken och fler och fler skräddarsydda lösningar, säger säljledaren Viktor Hallrup, expert på företagsfordon på Holmgrens Bil i Växjö.

 3. Fem mässor samtidigt på Elmia

  NyheterEfter succén med fyra parallella industrimässor våren 2016 växer konceptet. I maj 2018 tillkommer plastbranschens Elmia Polymer som ett starkt komplement.

 4. Möbelföretag på frukostmöte

  NyheterSenaste frukostmötet med Nätverket Expansiva Växjö lockade närmare 300 personer och som vanligt var det fullbokat. Temat denna morgon var att drömma stort och våga satsa men även att våga förändra och bryta gamla mönster.

 5. Kartläggning av bristyrken ska ge en del av svaren på hur kompetensförsörjningen löses inom Växjö kommun. Charlotte Sköldberg och Elisabeth Wernerson Johnson presenterar sitt förslag i juni.

  Kompetensbristen ska avhjälpas genom kartläggning av olika branscher

  NyheterEtt unikt projekt pågår just nu mellan Växjö kommun och Arbetsförmedlingen i Växjö. I projektet arbetar man bland annat med att kartlägga bristyrken, målet är att komma fram till hur man löser kompetensförsörjningen inom många verksamhetsområden inom Växjö kommun. Charlotte Sköldberg och Elisabeth Wernerson Johnson ingår i projektgruppen som håller i kartläggningen som planeras presentera ett resultat i juni. Bristyrkena finns inom en rad yrkeskategorier som hälso-och sjukvård, skola, tillverkningsindustri, IT, bygg, transport, service, hotell, restaurang och de gröna näringarna.

 6. Nu lanserar Kjell Johansson, drivande företagare i Alvestaföretaget Hydroware, tekniska lösningar på den amerikanska marknaden för att öka livslängden på hissar genom cirkulär ekonomi.

  Industrins framtid kan starta i en hiss

  Nyheter– Industrin behöver förändras och moderniseras för att göra hållbar tillväxt möjlig, Avgörande är att samarbeta i nätverk. Delar ska kunna återanvändas istället för att allting bara slängs efter en begränsad livslängd för våra maskiner! På Hydroware i Alvesta sitter uppfinnaren Kjell Johansson, som inom kort reser till San Francisco för att lansera utbytbara hisstrummor på den Nordamerikanska marknaden trots Donald Trumps protektionism.

 7. I hus Echo möter vi Stefan Ronéus, affärschef på Videum AB: – Det har blivit rena ketchupeffekten med nybyggnationer efter några års stiltje.

  Hus Charlie ligger i startgroparna som nybyggnad i Videum Science Park

  NyheterJust nu är det fullt upp av rörelse och utveckling på Videum Science Park i Växjö. I rampljuset just nu står hus Charlie som en sammanbindande länk mellan huskropparna.

 8. Braås järnhandel expanderar på ny tomt

  NyheterJoakim Nilsson och Stefan Sjö, som äger Braås järnhandel, har köpt tomten "Pyro Kruthuset" dit butiken nu ska flytta. Planen är att de ska vara i gång i nya lokaler redan i april.

 9. Anna Tenje Bergkvist, kommunstyrelsens ordförande, klippte bandet vid invigningen tillsammans med Katarina Rosenkvist, konferencier, fastighetschef Johan Augustsson och Lakersspelaren Erik Martinsson.

  Nyinvigning av Lidl på Norremark

  NyheterMed ett helt nytt butikskoncept i en miljöcertifierad fastighet gjorde livsmedelskedjan Lidl ett rejält avstamp inför 2017 genom en nyinvigning i december på Norremark i Växjö. Alltihop firades under stor pompa och ståt till ackompanjemang av Växjö kulturskolas musikelever.

Ladda fler artiklar