1. Nytt stort byggprojekt i Växjö

  NyheterVeckan före midsommar sattes spaden i marken för den sista av de stora byggnationerna på stationsområdet i centrala Växjö. Det är Riksbyggen som bygger 136 nya lägenheter.

 2. Peter Josephsson, koncernchef, och Evert Karlsson, VD för Industribolaget, driver MP-bolagen vidare enligt grundaren Werner von Seydlitz intentioner.

  Ny profil för anrikt Vetlandaföretag

  NyheterMP-bolagen i Vetlanda vilar på gamla traditioner och gör samtidigt en storsatsning på att utveckla sina industriprodukter i Aluminiumriket.

 3. Från vänster Johannes Fieber, Sverigechef Lidl, Per Bolund, konsumentminister, MP. Katarina Rosenqvist, hållbarhets. och kommunikationschef Lidl Sverige, Johan Augustsson, fastighetsdirektör Lidl Sverige och Magnus Wåhlin, ordförande MP. Växjö. FOTO: PRIVAT

  Konsumentministern besökte Lidl

  NyheterKonsumentminister Per Bolund, MP, gjorde ett besök i det som kommit att kallas världens grönaste nya handelsbyggnad. Ministern kunde studera en rad hållbara lösningar på Lidl Norremark och med sin närvaro bekräfta Växjöbutikens gröna rykte. Ett positivt ekologiskt avtryck blir slutsummeringen av den butikslokal som omfattar innovativa ekozoner, solceller som producerar upp till 30 procent av butikens energi samt laddstationer för elbilar och elcyklar Dessutom innehåller butiken ett energismart ventilationssystem samt LED-belysning i hela butiken som ett exempel på andra klimatsmarta inslag.

 4. Linda Nors och Morgan Karlsson leder det framgångsrika Vrigstadföretaget.

  Högkonjunktur i Vrigstad

  NyheterVrigstad Svets och Mekaniska är ett litet bolag i Vrigstad som har expanderat med 200 procent det senaste året och mera kommit att likna ett gasellföretag. I Vrigstad råder stor efterfrågan just nu, både på husbänkar till trähusföretagen och spårstoppar till järnvägen, som tillverkas under samma tak. Husfabriker och infrastruktur är toppar i konjunkturbarometern som avspeglar sig i det blomstrande Vrigstadföretaget som kan presentera ett unikt framgångsrecept för tillväxt på höglandet.

 5. William Lehmus och Marie Brask arbetar ned Eksjö Näringsliv. Ett givande arbete, tycker duon. Foto: Morgan Karlsson

  En god anda inom Näringslivet i Eksjö

  NyheterMarie Brask, VD på eksjö.nu och Näringslivschef vid Näringslivsenheten i Eksjö kommun och William Lehmus, affärsutvecklare inom Science park och kommunen, utvecklar näringslivet inom Eksjö kommun.

 6. Åskar Lilja multikonstnär hemma i Växjö igen.

  Entreprenör med kreativ ådra

  NyheterÅskar Lilja är en briljant konstnär som visar sin mästarklass genom att iaktta och föreviga i text och bild. Med självklara medel som ett blyertsstreck eller en bubblande färgnyans som ger uttryck åt hela stämningen i rummet hittar han direkt hem hos publiken.

 7. Det kom in en... - 2,5 år senare

  NyheterDetta har hänt. En kund kom in och ville diskutera framtida överlåtelse av familjens företag. Alternativen stod mellan att planera för en försäljning eller att generationsskifta till barnen. Vad har man gjort?

 8. Kent Andersson.

  Guldmedaljer i chark-SM

  NyheterCharkföretaget Ello har skördat rejäla framgångar den senaste säsongen. – Det är tack vare våra kvalitetsprodukter som vi lyckats öka försäljningen, säger VD Kent Andersson på det välkända Lammhultsföretaget.

 9. SM i fällsågning avgjordes på Elmia Wood.

  Världens största skogsmässa lockade deltagare från fem kontinenter

  NyheterElmia Wood blev en succé med en sällan skådad publiktillströmning i början av juni i skogarna söder om Jönköping. Sammanlagt har 550 utställare deltagit på det stora skogsområdet vid gården Bratteborg väster om Vaggeryd.

Ladda fler artiklar