1. Jonas Lööf, Miljöfordon Syd, vill gå vidare på den inslagna vägen för att introducera laddhybriden som ett led i en fossilbränslefri fordonsflotta.

  GreenCharge Road Show 2016 går vidare för att stärka miljöbilsmarknaden

  NyheterGreenCharge Road Show 2016 på Videum i Växjö blev rena eldoradot för miljöbilsentusiasterna. Ett tjugotal modeller av olika märken stod redo för provkörning i Videum Science Park. För korta resor på det lokala planet är laddhybriden bäst. Den kan gå fyra mil på en laddning. En ren elbil håller femton mil utan att behöva laddas. Genom att efterfrågan blir större kan priset sänkas och därmed har fler råd att köpa miljöbilar, vilket inte minst märks på intresset hos företagarna. Fortfarande är dock en kombination av el och bensin det mest gångbara. – Önskvärt vore att öka det förnyelsebara inslaget i bensinen hos laddhybriden och bygga fler laddstolpar, säger Jonas Lööf, pionjär för miljöbilar på Miljöfordon Syd sedan ett tiotal år tillbaka.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Personalen på KonturKonferens samlad för att ta emot de många bokningarna till konferensanläggningarna, som har högsäsong september-november.

  Högsäsong närmar sig för konferensanläggningarna

  NyheterHöst och vår är högsäsong för konferenser. Det betyder att bokningarna ökar den här tiden på året och når topparna under september-november. Kontur Konferens är en central bokningsfunktion för 600-700 anläggningar över hela landet, som funnits sedan 1999. Kontur har en överenskommelse med alla konferensanläggningar i landet för att förstärka försäljningen av antalet bokningar.

 3. Jönköpings kommun hanterade ramavtal om upphandling fel

  NyheterEtt ramavtal gällande upphandling av obligatorisk ventilationskontroll har hanterats felaktigt av Jönköpings kommun. Ett företag som hade blivit upphandlat som en av tre leverantörer.gick trots detta miste om erbjudanden om flera jobb.

 4. – Vi tvekade aldrig att inleda samarbete med Kronfönster för att genom crowdfunding erbjuda många intressenter att bli delägare, säger Anders Sjunnesson, VD i Pepins

  Pepins företag som bedriver crowdfunding

  NyheterCrowdfunding är en metod som egentligen funnits i alla tider. Det handlar helt enkelt om att gå ut och samla in kapital från allmänheten för att kunna göra en nyinvestering. Redan 1920 gjordes en insamling bland allmänheten till ett nytt koppartak på Stockholms stadshus, där 3000 givare donerade var sin numrerad kopparplåt.

 5. Bonnagårdens förskola ett föredöme för odlingspedagogik.

  200 000 nya jobb på gång i matlandet Sverige

  NyheterFöreningen Refarm 2030 bildades i mars i år efter upptakt under MAT2015 i Växjö. Föreningens ambition är att fram till 2030 skapa 200 000 nya blå/gröna jobb i svensk livsmedelsproduktion. Hur detta kan gå till var ett tema för årets konferens under MAT2016. Konferensen blev ett lyft som kommer att få gensvar i den nya matdebatten.

 6. Wizz Air startar flyglinje mellan Växjö och Tuzla

  NyheterEn förbindelse mellan Småland och Balkanhalvön har länge varit efterfrågad av både företag och privatpersoner. Nu startar Wizz Air en förbindelse från Växjö som ett strategiskt val för att ge så stor del av sydöstra Sverige som möjligt tillgång till regionen kring Tuzla.

 7. Martin Johansson anställdes hos Totebo AB 2010, med erfarenhet från Nordiska Fanérfabriken i Vimmerby. De första åren var han försäljningschef, sedan följde några år som vice vd innan han tog över som vd för drygt ett år sedan. Foto: Lena Dahlberg

  Ökad lönsamhet för Totebo AB

  NyheterMartin Johansson har drygt ett års erfarenhet som vd för Totebo AB. Ett företag som genomgått några tuffa år med omorganisation och varsel men där siffrorna nu visar ökad lönsamhet för varje år. – Vi har gjort två bra år, och är nu på väg in i ett tredje.

 8. – Outlandern börjar slå igenom på tjänstebilsmarknaden som miljöbil, säger Jens Bergström, VD på Kjell Bergström Bil AB.

  Tiden inne för laddhybriden

  NyheterSupermiljöbilen är ett säkert tecken på att miljöbilarna börjar erövra företagens fordonspark. Jens Bergström, erfaren bilhandlare i Växjö, har kunnat se en rejäl ökning av intresset för plug-inhybriden det senaste året. Redan för två år sedan lanserades Mitsubishi Outlander som en riktig tjänstebil för att få ner koldioxidutsläppen. – Marknaden för hybridbilar har präglats av viss skepsis i början, men just nu känner vi verkligen att försäljningen börjar lossna på tjänstebilsmarknaden. Ryktet har spritt sig att det funkar med laddhybrider för företag, säger Jens Bergström, VD på Kjell Bergström Bil AB i Växjö.

 9. Världens största dumper, modell A60, presenteras på Volvo Braås för att ta ökade marknadsandelar.

  Volvo i Braås möter ökade konkurrenskrav

  NyheterVolvo Braås lanserar just nu sin största dumper någonsin på världsmarknaden, modell A60, som lastar 55 ton. – Vi vill ta större marknadsandelar genom att sälja konkurrenskraftiga produkter och ta en större del av den kaka som finns, säger Jörgen Sjöstrand, Platschef på Braåsfabriken.

 10. Efter 35 år som bilhandlare sålde Stefan Hermansson sitt företag Hermi Bil och började sälja biogas.

  Stefan ser en framtida marknad för biogas

  NyheterEfter att ha varit Fordbilhandlare i 34 år sålde Stefan Hermansson HermiBil för att sedan fortsätta på heltid med biogas. – Allting började med att Ikea ville köra bilar med biogas för sex-sju år sedan. Av en ren tillfällighet inledde jag sedan ett samarbete med Konvegas i Växjö, som hade en agentur i Italien för att bygga om bensinbilar till biogas, säger Stefan.

Ladda fler artiklar
 • Annons