1. Robert Wallin, ny biträdande regionchef för Företagarna Sydost.

  Robert Wallin ny biträdande regionchef med visioner

  NyheterDen nya biträdande regionchefen för Företagarna i Östergötland, Jönköping, Kronoberg och Kalmar heter Robert Wallin. – Det blir en inspirerande uppgift att verka för att förbättra företagsklimatet och driva frågor för att underlätta företagande i detta stora distrikt i sydost, säger den nya biträdande regionchefen.

 2. Gläder sig åt avtalet med EFG gör bröderna Håkan och Stefan Samuelsson som driver Kontorsspecial med huvudkontor i Vetlanda.

  Kontorsspecial stärker positionerna inom möbler och inredning

  Nyheter– Samarbetsavtalet gör oss starkare och ger alla våra kunder tillgång till EFG:s hela sortiment inom kontorsinredning och möbler för offentlig miljö. Det säger Stefan Samuelsson, VD på Kontorsspecial med huvudkontor i Vetlanda, som gläds över att ha etablerat samarbete med Tranåsbaserade EFG.

 3. Nöjda kunder i Tranås

  NyheterTranås företagsklimat står sig väl i öppen jämförelse Med ett Nöjd-kund-index på 79 placerar sig Tranås på plats 12 bland landets deltagande kommuner när företagsklimatet har jämförts.

 4. Fönsterföretag med nya nischer i sikte

  NyheterKronfönster är ett ständigt växande gasellföretag. – Vi har planer på att utveckla verksamheten ytterligare till Sveriges ledande fönsterföretag, säger VD och grundaren Carl-Gustaf Svensson.

 5. – Nu jobbar vi mer med attraktion för att få ungdomarna att stanna, säger Magnus Claesson, verksamhetschef för NUVAB, Näringslivsutveckling i Vetlanda AB.

  Ny organisation inom NUVAB klarar kompetensförsörjningen

  NyheterFör näringslivet i Vetlanda ligger den stora utmaningen i att klara kompetensförsörjningen.

 6. Pontus Cornelius, Ernströmsgruppen. Foto: Pressbild/Ernströmsgruppen

  "Framtidens jobb digitaliseras – hänger vi med?"

  NyheterUnder snart 100 år har Ernströmgruppen och dess ägarbolag, Ernström & Co, köpt upp olika företag runt om i Norden, främst i storstäderna. Men nu riktar man fokus mot Småland. – Vi driver vårt företag i en "småländsk anda" och köper bara bra bolag från bra människor som vi vill fortsätta utveckla på plats i Småland, säger Pontus Cornelius på Ernströmgruppen.

 7. Consid expanderar i centrala Växjö

  NyheterFöretaget Consid expanderar i centrala Växjö. I augusti tar de över Telias lokaler på Kronobergsgatan och tredubblar sin lokalyta på Stortorget.

 8. Satsningen som ska stärka svensk industri är igång

  NyheterDen 28 april invigdes Jönköping Universitys nya forsknings- och utbildningsmiljö inom kunskapsintensiv produktframtagning – SPARK. Den ska bidra till att utveckla regionens och Sveriges tillverkningsföretag mot mer kunskapsintensiva produkter och processer.

 9. Simon Nilsson tror på en snabb robotisering av verksamheten för att klara av den ökade efterfrågan till den tunga fordonsindustrin.

  Kompetensutveckling nyckel för expansion i Holsbyföretag

  NyheterEtt anrikt företag, som startade redan 1937 i Holsbybrunn, är Holsby Metall. Idag har företaget en expanderande marknad med 75 anställda. Behovet att anställa fler ökar hela tiden i en bransch med höga volymer som levereras till den tunga fordonsindustrin.

 10. Klimatrådets medlemmar är samlade under ett möte.

  Klimatrådet i Jönköping län

  Nyheter"Utsläpp av växthusgaser medför att klimatet förändras och blir varmare, vilket får stora konsekvenser på planeten. Människans påverkan på klimatet måste begränsas."

Ladda fler artiklar