1. Första spadtaget togs vid den nya Catenafastigheten, fr. v John Pettersson, Tekniska förvaltningen, Henrik Almström, Höglands Logistik, Claes Johansson, VD Nässjö Näringsliv AB, Anci Magnusson, kommunstyrelsens ordförande och Gustaf Hermelin, koncernchef Catena AB.

  Första spadtaget togs för Catenafastigheten i Nässjö med Höglands Logistik som hyresgäster

  NyheterDet första spadtaget togs den första juni till Catenas nya logistikfastighet i Logistic Park Nässjö. Det rör sig om en investering på 65 miljoner i ett område på 63 000 kvadratmeter, med en byggnad på närmare 9 000 kvadratmeter.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Anders Åkesson (c), Ingela Nilsson Nachtweij (c), Mikael Lundin, BoKlok och Lars Sandberg, Vimarhem. Foto: Jenn Hultberg

  50 nya jobb väntas i Gullringen

  NyheterOlika regelverk för storstad och landsbygd samt fler attraktiva tomter med "A-läge" var vad rikdsdagsmannen Anders Åkesson tog upp som förslag för att möta bostadsbristen.

 3. Utökar med 15 000 flygstolar per år

  NyheterI våras slog KLM rekord när 13 000 resenärer under april månad reste rån/till Linköping City Airport. Nu utökar KLM med flygturer sträckan Linköping-Amsterdam även under perioden november till mars.

 4. Tranås kommun skakar hand med Sverigeförhandlingens förhandlare. Mikael Stenqvist (s), Anders Wilander, kommunalråd Tranås (m) och Sverigeförhandlingens chefsförhandlare HG Wessberg. Foto: Louise Svärd

  Tranås en av stationerna längs höghastighetsbanan

  NyheterTranås - en dryg timme från Göteborg och Stockholm? Framöver ser det ut att kunna bli verklighet efter att det nu blivit klart att Tranås blir en av stationerna längs Höghastighetsbanan.

 5. Robin Nilsson tog över verksamheten på Gässhults Säteri utanför Oskarshamn i februari.

  Nya krafter driver Gässhults säteri

  NyheterNyligen tog Västerviksbon Robin Nilsson över driften och verksamheten på konferens- och jaktgården Gässhults Säteri utanför Figeholm i Oskarshamns kommun. Han vill bevara själen på den över 400 år gamla gården och samtidigt utöka verksamheten efterhand. – Just nu är hösten och jaktsäsongen det stora för oss, men jag vill ha full verksamhet här året om.

 6. - Nu bjuder vi in företagen till konferenser på Huseby, säger Sofie Magnusson.

  Huseby blir nytt konferenscentrum

  NyheterFörsta maj slår Huseby upp portarna för säsongen. Då blir det start med full aktivitet inför våren och sommaren. För tredje året i rad är det dags för sommaroperan på Huseby. I år uppför Smålandsoperan ”Barberaren i Sevilla” i nya Masugnen i gamla järnbruket. Huseby bruk vänder sig numera även mot företag och kan erbjuda fantastiska möjligheter att arrangera konferenser. Möjligheterna förstärks i och med att masugnen renoverats på ett genuint sätt i en unikt kulturhistorisk miljö för både små och stora konferenser.

 7. - Kompetensbehovet kan lösas genom nyrekrytering eller internutbildning i företagen, säger Björn Collin, näringslivsutvecklare i Växjö kommun.

  Björn Collin, näringslivsutvecklare, tror på samverkan för att lösa kompetensbehovet hos företagen

  NyheterBjörn Collin har en nyckelroll som näringslivsutvecklare i Växjö kommun. På hans bord ligger många frågor som handlar om att skapa så bra näringslivsklimat som möjligt i kommunen. Ytterst gäller det att få fler företag att etablera sig i Växjö och tillgodose företagens stora kompetensbehov. Frågorna hänger ihop och en näringslivsutvecklare måste ta ett helhetsgrepp för att locka fler företagare till kommunen.

 8. Maria Karlsson, sektionschef på Arbetsförmedlingen i bland annat Hultsfred, säger att verksamheten satsar i kommunen och behöver större lokaler.

  Arbetsförmedlingen växer i Hultsfred

  NyheterMer personal och nya lokaler är vad Arbetsförmedlingen satsar på i Hultsfred just nu. – Vi gör bedömningen att vår närvaro behövs bättre i Hultsfred, säger Maria Karlsson, sektionschef på Arbetsförmedlingen.

 9. Håkan Nilsson sadlade om från träingenjör till egen företagare och butiksägare med en välsorterad butik av sportcyklar i Växjö.

  Hybridcykeln ersätter bilen i innerstan

  NyheterHåkan Nilsson, innehavare av cykelbutiken Bikebrothers i Växjö, ångrar aldrig att han sadlade om från träingenjör till att bli egen företagare och säljare av sportcyklar.

Ladda fler artiklar
 • Annons