1. Hantverk och tradition i härlig samklang

  NyheterTranås är vida känt som "skinnstaden". Tranås Skinnberedning för traditionen vidare med sina 30 anställda, och firar 100 års jubileum i år.

 2. Familjeföretaget i Hultagård består av Rickard Karlsson, syskonen Andreas och Caroline och föräldrarna Monika och Anders.År 2000 flyttade L.P Pressgjuteri till Hultagård från Landsbro.

  LP Pressgjuteri sätter Hultagård på kartan

  NyheterEtt familjeföretag av det klassiska slaget är ett av de mest välrenommerade företagen som sätter Hultagård utanför Sävsjö på kartan.

 3. Samverkansdag för grön samverkan

  NyheterDen 21 juni står årets samverkansdag för dörren med fokus på omställning till fossilfria fordon och transporter.

 4. – 2018 firar vi 50 år med kundanpassade hus, säger Sven Johansson, VD Vallsjöhus.

  50 år med trähusföretag i Hultagård

  NyheterSävsjöföretaget Vallsjöhus kan nästa år fira 50-årsjubileum efter starten 1968. – Vi levererar helt kundanpassade hus med premiumstandard, som det finns en god marknad för, säger Sven Johansson, VD för Vallsjöhus.

 5. – Ökade krav på bärighet krävs för effektiva timmertransporter. I höst beslutas om att höja tonnaget till 74 ton på BK1-vägar, vägar av bärighetsklass 1, säger Peter Winbo, marknadschef, och Magnus Ramkvist, säljare på MAN Truck and Bus Svenska AB.

  Nytt beslut i höst om höjt tonnage för timmertransporter

  NyheterI höst beslutar Regeringen om tonnaget för timmertransporter ska öka från 64 till 74 ton på vägar med BK1, bärighetsklass 1. – Utvecklingen går stadigt mot allt tyngre transporter och ökad effektivitet, säger Peter Winbo, chef för marknad och kommunikation på MAN Truck and Bus i Sverige AB, ett helägt dotterbolag till MAN i München.

 6. Sam Blomkvist och Ingemar Gustafsson sköter de nyrenoverade minigolfbanorna på Valllsjöbaden.

  Nyrenoverad golfbana vid Vallsjöbaden

  NyheterInför sommaren laddar Vallsjöbaden i Sävsjö upp med nya minigolfbanor. – Alltihop sker ideellt, men verksamheten brukar dra väldigt mycket folk till Sveriges vackraste dansbana, som ligger alldeles intill Vallsjön, säger Ingemar Gustafsson från Njudungs IOGT-NTO.

 7. Stefan Bergström, vice VD, och Håkan Lindor, marknadschef, leder utvecklingen framåt för Sapa Profiler AB, ett flaggskepp i Aluminiumriket.

  Hållbarhet och livscykelanalys framtiden för aluminiumbranschen

  NyheterSapa expanderar i Vetlanda och satsar alltmer på långsiktig hållbarhet i sin tillverkning av aluminiumprofiler. Idag är miljöprofileringen ett starkt argument på marknaden för det välkända Vetlandaföretaget som startade 1963 med första pressen i Vetlanda.

 8. Håkan Jimstad visar upp en dörrsida som precis har formgjutits. Foto Morgan Karlsson

  Euroform expanderar i Tranås

  NyheterEuroform är en producent av plastprodukter med produktionskapacitet från 0,1 gram till 13 kg. Nu expanderar företaget med tolv nya formgjutningsverktyg samt nytt lager på 2 500 kvadratmeter.

 9. Helena Gill, VD, och Johanna Friman, marknadskoordinator, laddar för höstens företagarvecka i Sävsjö.

  Stolen en vinnare för framtida entreprenörskap

  NyheterEn stol från Hofgårdsskolans elever i Sävsjö som tas fram av Träcentrum i Nässjö blir symbol för ett vägvinnande samarbete mellan skola och näringsliv för att stimulera entreprenörskap.

Ladda fler artiklar