1. Pelle Feistner, VD PE Creative, visar balkongen ”Albin” som han döpt efter sin yngste son. ”Alla balkonger är döpta efter våra barn” säger han. Foto: Jenn Hultberg

  Franska balkonger från Eksjö

  NyheterDe senaste åren har trenden med franska balkonger vuxit ordenligt. Något som Eksjöföretaget PE Creative, som inriktar sig på just specialdesignade balkonger av detta slag, har märkt av. – Det är speciellt trendigt i större städer och framförallt i Stockholmsområdet, säger Pelle Feistner, VD PE Creative.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Hela arbetslaget inom SFI-gruppen som blir första stoppet för nyanlända i Hultsfred. Foto: Hultsfreds kommun

  Vill få fler nya pedagoger i jobb

  Nyheter"Pedagogspåret" är arbetsnamnet för en satsning som Hultsfred kommun vill se ska bli verklighet till hösten, nämligen att få fler nyanlända kommuninvånare med lärarbakgrund i arbete. – Det skulle vara etablering på riktigt, vi har många utbildade medborgare i Hultsfred som behöver komma in på arbetsmarknaden, samtidigt som vi har ett skriande behov av fler lärare, säger Ceciclia Granath, rektor på SFI i Hultsfreds kommun.

 3. David Modig utsågs nyligen till Årets Företagare i Hultsfreds kommun. Foto: Jenn Hultberg

  David Modig – "Årets Företagare" i Hultsfred

  NyheterVirserumsföretaget Modigs Machine Tools är inne i en stark utvecklingsfas. Företaget startade för några år sedan ett nytt USA-bolag vilket i sin tur har gjort att antalet offerter har ökat rejält. Företaget har ute offerter för en miljard, har gjort flera nyanställningar och har sex stycken nya produkter i sitt sortiment.

 4. Marcus Oscarsson lever sin dröm- att kombinera sina största intressen journalistik och politik. Som politisk kommentator i TV har han fångat publik i alla åldrar med sitt sätt att förmedla information på ett tydligt och lättsamt sätt. Foto: Jenn Hultberg

  Sveriges mest begriplige journalist

  NyheterVirserumsbördige Marcus Oscarsson är pojken från Odensås som blev rikskänd politisk kommentator i TV. Redan som barn var han intresserad av både politik och journalistik och i förskoleåldern startade Marcus Oscarsson sin egen tidning, Odensås Lantpress, med föräldrarna som trogna läsare. I dag har han många journalistiska meriter på sitt CV med erfarenhet från såväl lokaltidningar som internationella stortidningar och arbetar som politisk kommentator i tv4.

 5. - Ett nyhetsbrev med utgivning fyra-sex gånger per år stärker informationen till allmänheten, säger Ola Agermark, näringslivschef på Alvesta kommun.

  Alvesta kommun förbättrar informationen

  NyheterNäringslivet i Alvesta blir mer utåtriktat mot både företagare och allmänheten. Med ambitionen att ge ut en samlad information om vad som är på gång satsar kommunen nu på att ge ut ett nyhetsbrev med utgivning fyra till sex gånger per år.

 6. - I sommar körs den utökade massaproduktionen igång i Värö efter en nyinvestering på fyra miljarder, säger skogsdirektör Håkan Larsson i Södra Skog.

  Södra investerar sex miljarder

  NyheterSödra gör just nu en jätteinvestering på massaproduktion. Fyra miljarder investeras i Värö för framställning av massa. I Mörrum handlar det om en nyinvestering på 1,7 miljarder och i Mönsterås en halv miljard. Sammanlagt rör det sig om en nettoinvestering på ca sex miljarder.

 7. Jens Carlsson vid en av de totalt 26 stugorna som ska levereras till Astrid Lindgrens Värld i sommar. Foto: Jenn Hultberg

  Vimmerbyhus ökar omsättningen med 90 procent

  NyheterHusföretaget kom till ett avgörande vägskäl för drygt ett år sedan efter några riktigt tuffa år. Skulle man satsa eller inte? – Vi valde att satsa och vi lyckades få in ett driv i företaget igen. Alla var med, både produktionen och administrationen, och vi jobbade hårt för att ge Vimmerbyhus en chans, säger Jens Carlsson, VD.

 8. - Vårt uppdrag är att utveckla affärsmodellen till att nå lönsamhet och ge sysselsättning, säger Jeanette Johansson, kommunikatör på Företagsfabriken.

  Teamet avgörande för kompetensutveckling på Företagsfabriken

  NyheterFöretagsfabriken på Videum Science Park i Växjö följer ett företag från uppstartsfasen till ett fullfjädrat bolag. En avgörande beståndsdel i företagsbyggandet är att bygga nätverk, som kan bidra med att företaget växer utifrån den kompetens som tillförs företaget och skapar sysselsättning.

 9. Ingemar Gunnarsson, Växjö, forskar på Husebys historia, där entreprenörskap stod i centrum på 1860-talet.

  Ingemar forskar på Husebys historia

  NyheterHistoriens vingslag känns starka på Huseby bruk med anor sedan 1600-talet. Sedan fröken Florence Stephens gick bort 1979 har mycket hänt. Fröken testamenterade till staten och byggnaderna förvaltas numera av Statens Fastighetsverk. Just nu är det aktuellt att bjuda in företagare till konferenser i den nyrenoverade masugnen. Dessutom kan man ta slottet i anspråk för likadana event.

Ladda fler artiklar
 • Annons