1. - Näringslivsklimatet är mycket positivt i Nässjö med en storsatsning på järnvägsrelaterad och infrastrukturell verksamhet, säger Holger Jonasson, marknadsdirektör i Nässjö Näringsliv AB.

  Nässjö stärker sin position med sikte på att försörja det svenska järnvägsnätet

  NyheterNässjö har en stark tradition som järnvägsmetropol som nu utvecklas mot nya höjder på 2000-talet. – Just nu utvecklar vi Nordic Infracenter, en ny enhet inom Nässjö Näringsliv AB, NNAB, med sikte på att utveckla företag och utbildningsaktörer som har direkt koppling till järnvägsrelaterad och infrastrukturell verksamhet. Detta känns oerhört positivt, säger Holger Jonasson, marknadsdirektör vid Nässjö Näringsliv AB.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. - Med en stabil marknad växer Willa Nordic som ett stabilt trähusföretag, säger Richard Nordh.

  Willa Nordic flaggskepp i anrik trähuskoncern i Stockaryd

  NyheterMed en unik historia i trähusbranschen har Wino AB i Stockaryd vuxit till ett företag att räkna med på höglandet.

 3. Jussi Lehikoinen, grundare och ägare av Robotteknik, tror på ljus framtid för robotindustrin.

  Robotindustrin har en ljus framtid

  NyheterFöretaget Robotteknik Automation AB i Vetlanda har funnits i snart tjugo år. Jussi Lehikoinen, grundare och ägare av detta expanderande företag i Vetlanda, spår en ljus framtid för robotar inom automation.

 4. Birgitta Mattsson, expert på personalfrågor, går in som jourhavande personalchef.

  Birgitta rycker ut till företagen som jourhavande personalchef

  NyheterBirgitta Mattsson är expert på personalfrågor. I ett år har hon drivit det egna företaget HR Experterna i Växjö. Hon har lång erfarenhet och djupa kunskaper inom området - 10 år har hon suttit som personalchef på tillverkande företag. Nästan lika länge har hon jobbat som specialist inom arbetsrätt, arbetsmiljö eller omställning. Med det i bagaget har hon en hel del att erbjuda de företagare som saknar egen kompetens på personalfronten.

 5. Hans Bjerhag, med rötter i Sävsjö, är nu verksam som bland annat forsknings- och utvecklingschef inom vattenkraft på Fortum i Stockholm. Han har en nyckelroll när det gäller examensarbeten och samverkan med universitet och högskolor.

  Hans Bjerhag, civilingenjör med rötter i Sävsjö har nyckelroll på Fortum inom vattenkraftsutbyggnad

  NyheterFör 57-årige Hans Bjerhag med rötter i Sävsjö har det blivit vattenkraftsbranschen, för närvarande inom Fortum i Stockholm, där en av hans roller är forsknings- och utvecklingschef inom just vattenkraft Hans har skaffat sig bred erfarenhet inom vattenkraft under många år. Sedan 1983 har han haft olika befattningar hos Sydkraft, VBB/SWECO, i egen regi och nu på Fortum.

 6. 250 möjligheter att förändra

  NyheterTill hösten väntas flera hundra personer komma till Jönköping University för att delta i konferensen 250 möjligheter. Konferensen är en plattform för kommuner som krymper, där de kan diskutera gemensamma problem och dela tips och idéer.

 7. Grattis småföretagare - Alternativet till kollektivavtal är nu verklighet

  NyheterKollektivavtalen är som de ser ut idag inte anpassade för den moderna arbetsmarknaden. Många småföretag är inte anslutna till kollektivavtal men det betyder inte per automatik att de inte erbjuder bra villkor till sina anställda. Företagarna tar därför fram en ansvarskod, där tanken är att ge arbetsgivare en möjlighet att visa att man kan vara en ansvarsfull och schysst arbetsgivare utan att ha kollektivavtal. Beslutet om koden blev verklighet på Företagarnas kongress på Runö, 26-27 maj.

 8. Mötesbordet under tak har redan blivit en succé och är välbokat i den varma sommaren. Ombyte i arbetsmiljön är avgörande för trivseln, säger Jenny Rungegård, som förverkligat sin idé och skapat Sveriges första utomhuskontor i det gröna kontorslandskapet i Företagsstaden på gamla I11 i Växjö.

  Sveriges första utomhuskontor invigt i Växjö

  NyheterSveriges första utomhuskontor invigdes nyligen i försommargrönskan i Företagsstaden på gamla I11-området i Växjö. – Tanken är att hitta varierande ergonomiska lösningar för alla arbetsuppgifter i utemiljön, säger idégivaren Jenny Rungegård, marknadsområdeschef för fastighetsaktiebolaget Norrporten i Växjö.

 9. Vanja Johansson beredd lämna över sin populära Zoobutik efter 40 år.

  Vanja slutar efter 40 år med Sävsjö Zoo

  NyheterEfter 40 år i Zoobutiken i Sävsjö vill Vanja Johansson lämna över till någon annan. – Den nuvarande butiken har jag haft sedan 2006. Det började med att jag startade hemma i källaren 1976 och sedan dess har jag bara utökat mer och mer. Ett tag hade hon butiken på Holmesgården strax utanför stan och några år kring 1990 på Lundbergs plan.

 10. Carl-Gustaf Andreasson utsedd till Årets Vardagshjälte, diplom, presentkort på St Clair samt blommor av Lena Lernå, ordf Företagarna Alvesta, dagen till ära iklädd Möredräkten (från Kalmar). Foto: Bengt Carlsson, Härlöv

  Årets vardagshjälte utsedd av Företagarna i Alvesta

  NyheterFöretagarna Alvesta samlar närmare 200 företagare för att göra det lättare att driva företag i kommunen. Flera av våra aktiviteter gör vi för att det ska vara bra att bo och verka i Alvesta med omnejd. Vi samarbetar ofta och gärna med bland annat Rotary.

Ladda fler artiklar
 • Annons