1. – Vi tvekade aldrig att inleda samarbete med Kronfönster för att genom crowdfunding erbjuda många intressenter att bli delägare, säger Anders Sjunnesson, VD i Pepins

  Pepins företag som bedriver crowdfunding

  NyheterCrowdfunding är en metod som egentligen funnits i alla tider. Det handlar helt enkelt om att gå ut och samla in kapital från allmänheten för att kunna göra en nyinvestering. Redan 1920 gjordes en insamling bland allmänheten till ett nytt koppartak på Stockholms stadshus, där 3000 givare donerade var sin numrerad kopparplåt.

  • Annons
   billiga resor billiga resor
 2. Bonnagårdens förskola ett föredöme för odlingspedagogik.

  200 000 nya jobb på gång i matlandet Sverige

  NyheterFöreningen Refarm 2030 bildades i mars i år efter upptakt under MAT2015 i Växjö. Föreningens ambition är att fram till 2030 skapa 200 000 nya blå/gröna jobb i svensk livsmedelsproduktion. Hur detta kan gå till var ett tema för årets konferens under MAT2016. Konferensen blev ett lyft som kommer att få gensvar i den nya matdebatten.

 3. Wizz Air startar flyglinje mellan Växjö och Tuzla

  NyheterEn förbindelse mellan Småland och Balkanhalvön har länge varit efterfrågad av både företag och privatpersoner. Nu startar Wizz Air en förbindelse från Växjö som ett strategiskt val för att ge så stor del av sydöstra Sverige som möjligt tillgång till regionen kring Tuzla.

 4. Martin Johansson anställdes hos Totebo AB 2010, med erfarenhet från Nordiska Fanérfabriken i Vimmerby. De första åren var han försäljningschef, sedan följde några år som vice vd innan han tog över som vd för drygt ett år sedan. Foto: Lena Dahlberg

  Ökad lönsamhet för Totebo AB

  NyheterMartin Johansson har drygt ett års erfarenhet som vd för Totebo AB. Ett företag som genomgått några tuffa år med omorganisation och varsel men där siffrorna nu visar ökad lönsamhet för varje år. – Vi har gjort två bra år, och är nu på väg in i ett tredje.

 5. – Outlandern börjar slå igenom på tjänstebilsmarknaden som miljöbil, säger Jens Bergström, VD på Kjell Bergström Bil AB.

  Tiden inne för laddhybriden

  NyheterSupermiljöbilen är ett säkert tecken på att miljöbilarna börjar erövra företagens fordonspark. Jens Bergström, erfaren bilhandlare i Växjö, har kunnat se en rejäl ökning av intresset för plug-inhybriden det senaste året. Redan för två år sedan lanserades Mitsubishi Outlander som en riktig tjänstebil för att få ner koldioxidutsläppen. – Marknaden för hybridbilar har präglats av viss skepsis i början, men just nu känner vi verkligen att försäljningen börjar lossna på tjänstebilsmarknaden. Ryktet har spritt sig att det funkar med laddhybrider för företag, säger Jens Bergström, VD på Kjell Bergström Bil AB i Växjö.

 6. Världens största dumper, modell A60, presenteras på Volvo Braås för att ta ökade marknadsandelar.

  Volvo i Braås möter ökade konkurrenskrav

  NyheterVolvo Braås lanserar just nu sin största dumper någonsin på världsmarknaden, modell A60, som lastar 55 ton. – Vi vill ta större marknadsandelar genom att sälja konkurrenskraftiga produkter och ta en större del av den kaka som finns, säger Jörgen Sjöstrand, Platschef på Braåsfabriken.

 7. Efter 35 år som bilhandlare sålde Stefan Hermansson sitt företag Hermi Bil och började sälja biogas.

  Stefan ser en framtida marknad för biogas

  NyheterEfter att ha varit Fordbilhandlare i 34 år sålde Stefan Hermansson HermiBil för att sedan fortsätta på heltid med biogas. – Allting började med att Ikea ville köra bilar med biogas för sex-sju år sedan. Av en ren tillfällighet inledde jag sedan ett samarbete med Konvegas i Växjö, som hade en agentur i Italien för att bygga om bensinbilar till biogas, säger Stefan.

 8. Staffan Jonsson, ordförande, Håkan Johnsson, ekonomiansvarig, och Peter Johansson, verksamhetsledare, ser till att Farmartjänst Värend går i land med alla sina uppdrag under högsäsong.

  Högsäsong för Farmartjänst med 25 framgångsrika år

  NyheterFarmartjänst Värend i Växjö upplever just nu högsäsong. Verksamheten i Växjö firar i år 25-årsjubileum sedan starten 1991. – Vår styrka är att vi har en mångfacetterad affärsidé med många ben att stå på, säger verksamhetsledaren Peter Johansson, utbildad nationalekonom, som själv gått den långa vägen.

 9. – Just nu har vi en bred bas med tusen medarbetare, en otrolig ökning på sju år sedan företaget startade, säger Sofia Stenberg, marknadschef på OnePartnerGroup.

  Jönköpingsföretaget OnePartnerGroup vill vara den lokala spelaren på bemanningssidan

  NyheterBemanningsföretaget OnePartnerGroup i Jönköping lägger stor vikt vid både bredden i kompetensförsörjningen och slår vakt om den lokala förankringen. – Vi har utökat vårt verksamhetsområde sedan starten 2009 och har numera 25 kontor i hela södra Sverige. Men det är fortfarande lika viktigt för oss att vara den lokala spelaren och ha kännedom om vilka behov som finns just på den orten och även ha goda kontakter med bland annat den lokala arbetsförmedlingen, säger marknadschefen Sofia Stenberg.

 10. IT-kompetensen höjs för skolpersonal

  NyheterHur digitala verktyg och resurser kan användas i skolundervisningen är en aktuell fråga inom Jönköpings kommun. Målet är att stödja och utveckla barns och elevers lärande. – Dagens barn och ungdomar lever i en digital värld. Vi vill se detta som en resurs som vi i skolan kan använda för att utöka lärandet och motivationen för skolarbete, säger Claes Axelsson, IT-strateg vid utbildningsförvaltningen i Jönköpings kommun.

Ladda fler artiklar
 • Annons