• Holmgrens Bil har etablerat sig i moderna lokaler på I11:s Handelsområde i Växjö. Foto: Edgar Weibull
  • Hyundai Santa Fe, Henrik Karlssons favoritbil. Foto: Edgar Weibull

Henrik en säljchef med driv på Holmgrens

– Lagsamarbetet a och o för framgång

Henrik Karlsson är säljchefen på Holmgrens Bil AB i Växjö som sätter drivet och lagsamarbetet i centrum. – Det avgörande är att alla säljare ska förstå sin roll att sätta kunden i centrum för att lyckas med de uppsatta målen, säger han.

Just nu kommer han från en vidareutbildning i ledarskap och ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm, som ska leda säljresultatet mot nya höjder.

Livsstil

– Man måste komma ihåg att säljyrket är en livsstil, där det alltid gäller att engagera sig för att få en nöjd kund.

Själv brinner han för kundengagemanget och glädjen i att ge kunden vad just han eller hon vill ha.

– Säljarens roll är a och o för att lyckas. Förtroendet mellan säljare och kund kan inte nog poängteras.

Henrik är lagspelare i grunden med erfarenhet från spel i Hultsfred i fotboll och från ishockey i Vimmerby innan han kom till Holmgrens Bil i Växjö 2009 i december. Innan dess hade han erfarenhet från industri och säljjobb i Hultsfred.

Fru och två barn

Idag är Henrik inbiten Växjöbo med fru och två barn och när det gäller idrottsintresset lever detta vidare och han brinner för att föra det vidare till sina barn.

– Ledarskapet från idrottens värld som leder alla inom laget mot samma mål tar jag med mig in i näringslivet som ledare för ett team på elva framgångsrika säljare på Holmgrens, där alla står upp för sitt varumärke. Vi får till slut en framgångsrik elva precis som på fotbollsplanen, utvecklar Henrik Karlsson.

Supermodern anläggning

Holmgrens nyetablering med en supermodern anläggning på Vaktvägen i Växjö mitt emot Biltema sedan september förra året har inneburit ett otroligt lyft för det anrika företaget, som numera är en av Sveriges största privatägda bilhandlare.

Utanför den stora bilhallen står säljchefens egen favoritbil, Hyundai Santa Fe. Mitsubishi, Nissan, Peugeot, BMW och Mini heter de andra märkena i toppklass som saluförs på Holmgrens.

– Miljöklassade bilar är nästan något självklart idag. Elbilar tillhör definitivt framtidens fordonsmarknad, säger Henrik Karlsson.

 

Fakta Holmgrens Växjö

Holmgrens nyetablering med en supermodern anläggning på Vaktvägen i Växjö mitt emot Biltema sedan september förra året har inneburit ett lyft för det anrika familjeföretaget med 47 anställda i Växjö.