• Stående från vänster Carl-Henrik Koit, Almi, Johnny Rönnfjord Svenskt Näringsliv och Christoffer Lewinowitz, Företagarna.

Högsby först ut med Smålandslunch för näringslivet

Nu har höstens första Smålandslunch precis genomförts på Emågården i Högsby. Det är Företagarna som i samarbete med Svenskt Näringsliv och Almi bjuder in näringslivet i varje kommun i Kalmar län till lunch och matnyttig information.

Ett tjugotal företagare samt en del tjänstemän och politiker kom på premiärlunchen till Emågården. På plats bjöds det på lunch och information från de tre organisationerna under ett par intensiva timmar. Först ut var Almi Företagspartners nytillträdde VD, Carl-Henrik Koit, som gav tips och information om olika finansieringsmöjligheter för företag. Därefter berättade Christoffer Lewinowitz, regionchef för Företagarna om vad småföretagarna har för uppfattningar och förväntningar om konjunkturen, utifrån Småföretagsbarometern som årligen genomförs av organisationen Företagarna och sist men inte minst föredrog biträdande regionchef för Svenskt Näringsliv, Johnny Rönnfjord, om det lokala företagsklimatet i Högsby kommun.

Att samarbeta med Almi och Svenskt Näringsliv och bjuda in till lunch i länets kommuner känns jättebra, säger Christoffer Lewinowitz, regionchef Företagarna, det är att visa respekt för våra företagare och deras dyrbara tid.

Nu fortsätter turnén genom länet enligt nedan. Många har redan anmält sig, gör det du också!

Anmäl dig via kalendern på www.foretagarna.se/kalmar-lan

Datum och plats för kommande luncher:

Mörbylånga, 2015-09-30

Borgholm, 2015-10-01

Emmaboda, 2015-10-06

Torsås, 2015-10-19

Nybro, 2015-10-20

Vimmerby, 2015-11-04

Västervik, 2015-11-05

Hultsfred, 2015-11-12