• Prime är en restaurang och nattklubb som satsar på kött och coola drinkar. Foto: Emma Sellbrink
  • Cecilia Gustafsson i hallen där man bland annat har yoga i det nystartade gymmet Body.

Hotell Ronja satsar på bredd

1995 startade Vimmerby Mässhallar AB Hotell Ronja i Vimmerby med tre hotellrum. Nu har man 43 hotellrum, 72 hotellägenheter för korttidsuthyrning, steakhouse med nattklubb, konferensavdelning och ett nybyggt gym. Bland annat. – Det har hänt jättemycket de senaste åren, säger hotel manager Cecilia Gustafsson.

På Hotell Ronja råder det full aktivitet. Två dagar efter vårt besök ska man ha en kick off med 375 gäster, och förberedelserna är i full gång. Dessutom bygger man om anläggningen för att knyta ihop receptionen med nattklubben och restaurangen Prime, som öppnade för två år sedan.

– Vi flyttar receptionen så att vi möter upp gästerna direkt på gården när de kommer, och så att de kommer direkt till restaurangen. Dessutom blir det mer yta för de gäster som vill hyra vår anläggning för till exempel bröllop eller fester. Nu kan de få hyra både den stora mässhallen, ett kök, den gamla receptionen och terrassen, och de kan ta med sig egen mat och dryck likväl som vi kan anordna hela evenemanget, säger Cecilia Gustafsson.

Ronja satsar på att erbjuda en helhetslösning för såväl turister som andra gäster.

– Det roligaste är när en kund kommer och säger "vi vill ha det så här", och så fixar vi det. Våra lokaler och vår erfarenhet av både små och stora evenemang gör att vi kan erbjuda väldigt många olika flexibla lösningar.

Mässhallen är den största lokalen i Vimmerby, och den används såväl för fester och konserter som replokal för Astrid Lindgrens världs skådespelare eller lokal för armbrytnings-SM och föreläsningar.

För två år sedan utökade man och öppnade Prime, som är nattklubb och steakhouse. I somras anordnade man sin första festival, och det blir en repris även i år.

Förra året öppnade Body Gym & relax där hotellets relaxdel utökades med ett nybyggt gym.

– Träning är något som ökar mycket så vi märkte att det fanns ett behov där, säger Cecilia Gustafsson.

Men det största delen av verksamheten är ändå boendet.

– Förut var det några veckor på sommaren som det var fullt tryck på boendet, men det har ändrats. Vi har stor efterfrågan året runt, med till exempel byggarbetare, hockeyspelare och skådespelare på Astrid Lindgrens värld. Och även folks resande förändras. Turistsäsongen förlängs, vilket ju är jättebra för oss eftersom vi kan ha mer personal året om, säger Cecilia Gustafsson.

Och lita på att Hotell Ronja kommer att fortsätta att utvecklas även i framtiden.

– Vi har mycket idéer och vi kommer absolut att växa mer, säger Cecilia Gustafsson.