• Nya ägarparet Jenny och Putte Svensson Sahlin i ett av de nyrenoverade rummen på hotell Hulingen.

Hotellet med musiken i centrum

Hotell Hulingen har fått en ny profil genom sitt nya ägarpar, där både menyn på matsedeln, inredningen och det musikaliska utbudet är fräscht och nytt. – Vi har haft en bra beläggning under vårt första år, berättar Putte Svensson Sahlin.

Vid årsskiftet för ett år sedan tog Putte och Jenny Svensson Sahlin över hotell Hulingen efter Gösta och Lillemor Albertsson, ett hotell med en alldeles egen kultstatus efter den långa festivalperioden i Hultsfred.

Nu har hotellets alla rum renoverats från golv till tak, badrum tapetserats med fototapeter på och hotellrummen fått panoramabilder på artister från de heta festivalåren. Renovering har också genomförts i matsalen med en ny bar, möbler och inredning plus hotellets bokningsystem och hemsida.

Jaccuzzi på taket

Putte är den som står för om marknadsföringen och alla bokningar, medan Jenny har hand om den dagliga driften och personalen. I dagsläget har hotellet åtta fast anställda, plus ett 10-tal extraanställda.

– Vi har en bra beläggning mitt i veckorna och turistsäsongen i fjol var också bra. Det blir många veckor då vi jobbar dygnet runt, men så är det i den här branschen, konstaterar Jenny.

Mycket av det vardagliga arbetet handlar om att serva kommunen och näringslivet, både med luncher och leverans av cateringmat.

Nästa förändring handlar om en spa- och relaxavdelning, med bastu och jaccuzzi på hotelltaket som kommer att ge badgästerna Hultsfreds bästa utsikt.

Konserter

En annan del av verksamheten handlar om konserter, med de större spelningar på konsertarenan Rock City och lite mindre och intimare på hotellets lilla scen i matsalen eller med livemusik i puben.

Totalt handlar det om över 40 konserter med över 20 000 besökare, mycket tack vare Puttes känsla och kontakter inom musikSverige från Rockpartytiden. 

– Alla människor har ett förhållande till musik och att hitta rätt där både på hotellet och med konsertverksamheten känns riktigt bra, tycker Putte. 

Också Hultsfredsborna har visat sin uppskattning genom allt fler kvällsbesök på hotellet, både till quizkvällar, artistuppträdanden eller en god middag med familjen.