• Näringslivsbolagets nya vd heter Anki Nilsson, som här intervjuas under Tillväxtdagen.

Ingenjör tar över Västervik Framåt

Anki Nilsson är hemvändaren som nu tar över vd-rollen på kommunens näringslivsbolag Västervik Framåt AB. – Jag trivs med ledarrollen och möjligheten att kunna påverka.
Anki är alltså uppvuxen i Västervik, där hon också tog studenten på gymnasiet för många år sedan. Sedan blev det högskolestudier i Västerås, där hon blev utexaminerad som ingenjör. Under åren har hon arbetat på Vattenfall och ABB i olika roller, främst med marknadsföring och försäljning inom byggsektorn, brand och andra tekniska installationer.
De senaste sju åren har Anki arbetat på Södra-ägda TrivselHus i olika roller både i Västervik och Stockholm. Främst som ansvarig för husförsäljning i Östra Småland och kontoret i Västervik, men även som ansvarig för större projekt Sverige så som exempelvis bostadsprojekt Skistar i Sälen.
Det senaste året har Anki varit utbildningsansvarig för alla säljpersonal i hela Sverige.

Att komma hem

– Vi flyttade tillbaka till Västervik för fem år sedan och det var egentligen kärleken till staden som förde familjen hit. Jag gillar utmaningar och ser fram emot att få leda arbetet på Västervik Framåt, där det redan finns en ytterst kompetent personal.
Anki ser fram emot utmaningarna som väntar.
– Det är vår uppgift att stötta och hjälpa näringslivet i form av utbildningar, rådgivning och det finns även möjlighet att få hjälp med andra konsulttjänster. Samarbetet med våra medlemspartners måste pågå konstant och vara utvecklande, så att näringslivet i vår kommun kan växa och bli starkare, menar Anki.

Något att erbjuda

När det gäller rekryteringen till näringslivet vill hon jobba vidare med att erbjuda inflyttare en större helhet, där ett bra arbete kompletteras med ett attraktivt boende och andra trivselfaktorer. Här är vi redan på väg och kan bli ännu bättre.
- Kan vi få människor att inse hur mycket Västervik har att erbjuda borde det gå att locka både företag och arbetskraft hit. Det finns inte många platser i vårt land som kan locka med ett sjönära boende och dessutom till en helt annan peng än vad storstäderna kan erbjuda. Det om något är ett bra argument, menar Västerviks Framåts nya vd.