• Tre nöjda medarbetare på Roxx, Håkan Grönqvist, Michael Johansson och Jacob Andersson tillsammans med Robert Svensson från leverantören Koneo.

IT och kontorsleverantör med god service

IT-kedjan Koneo har under några år haft en filial i Vimmerby och där har nu hittat det rätta receptet för att nå en större kundkrets. – Egentligen handlar det om ett ansvar som varje leverantör har att leva upp till, menar Robert Svensson.

Koneos huvudkontor ligger i Tranås och i nordöstra hörnet av Kalmar län finns filialerna i Vimmerby och Västervik, där även kedjans vd Hans Gustafsson finns på plats.

Regionchefen Robert Svensson arbetar från Vimmerby, med ett arbetsfält av kunder att serva inom hela regionen.

– Personligen tycker jag att vi höjt vår nivå, helt enkelt genom att förbättra servicegraden mot våra kunder. Vi har också fått en bättre exponering på alla typer av varor genom vår butik. Olika slags kampanjer ökar också intresset inom kundkretsen, nu under våren sålde vi eller bytte ut 47 kopiatorer efter en drive som slog bra, berättar Robert.

Nya kunder

En av kunderna som anlitat Koneo är Roxx Communication Group AB, som behövde en ny telefonlösning som passade både de fasta och mobila telefoner.

– Dels handlar det om en personlig relation med Koneos säljare, plus att de hade en rätt kompetens. Samtidigt kändes det naturligt att anlita ett lokalt företag. Deras presentation var bra, den tekniska lösningen rätt, plus att de ingav förtroende, säger Roxx vd Jacob Andersson.

Affären innebar inte bara en ny växel hos Roxx, utan har även lett till att vi valde Koneo som leverantör till en ny serverpark med en helt ny hårdvara.

– Satsningen från vår sida handlar mycket om att finnas nära och visa oss för de lokala företagen. Ett bra omdöme från en kund sprider sig lätt och den bästa målgruppen vi har är den som finns i närområdet, menar Robert Svensson.

Heltäckande

Koneos arbetar inom sex affärsområden - affärssystem, datorer, installation, kommunikation, dokumenthantering och allt som rör kontorsbiten.

– Vi kan både fungera som ett bollplank åt den IT-ansvarige, eller sköta deras servrar via vår egen driftshall, önskemålen är olika. Vi hjälper både små och medelstora företag men har även riktigt stora kunder som Landstinget i Kalmar län, SKB, Västerviks kommun och exempelvis Elfa. Det viktiga är att vi kan ta ett totalansvar och att sedan snabbt kunna ordna problemen när något krånglar.

Vi vill inte sitta på andra sidan skrivbordet med våra kunder – vi vill vara en partner de kan lita på, avslutar Robert Svensson.