• Hanna Göthberg har efter ett år som framgångsrik skolinformatör fått hela ansvaret på skolområdet inom Växjöföretaget Fortnox.

Jobbet som skolinformatör gav mersmak för Hanna

Hanna Göthberg, 21 år, har gjort blixtkarriär som resande skolinformatör på Fortnox. Under det gångna året har hon besökt ett 60-tal skolor runt om i hela landet för att föreläsa och undervisa. Hanna har fått sådant gensvar med skolverksamheten att hon nu tagit över ansvaret för hela avdelningen inom skola på det expanderande dataföretaget i Växjö. – Jag undervisar lärare och elever inom bokförings- och faktureringsprogram och dessutom hjälper jag gymnasieelever på vägen med att starta UF-företag, säger Hanna.

Själv har hon tidigare drivit två UF-företag, ett klädföretag och en blogg. På fritiden jobbar hon fortfarande med att blogga. På bloggen skriver hon om sitt eget liv, bland annat mode som intresserar henne mycket. Målet är att påverka många andra tjejer att tänka positivt.

– Det som är fantastiskt med att ha ett resandejobb inom undervisning på Fortnox program är att man får så mycket tillbaka och utvecklar sig själv också i möten med andra. Visst skriver jag om mina resor som kan sträcka sig över hela landet. Det längsta jag rest hittills är till Falun och visst kan en Norrlandsturné bli aktuell om jag bokar in ett stort antal skolor att besöka samtidigt, förklarar Hanna Göthberg.

Som handplockad direkt efter studentexamen fick Hanna jobb direkt på Fortnox. Hennes första besök, då hon berättade om sina egna UF-företag och undervisade, var på en skola utanför Kalmar och det gav mersmak.

– Jag minns att jag var så nervös men allt gick jättebra och så har det fortsatt. Jag märkte att jag hade mycket att lära mig när jag kom ny. Det är nyttigt att höra andras tankar och detta har fört mig framåt. Visst söker jag nya mål hela tiden, men förnärvarande betyder jobbet på Fortnox väldigt mycket för mig. Numera har resor till Halmstad, Göteborg, Stockholm och Västerås blivit vardagsmat i mitt jobb.

Hanna har efter så många skolbesök blivit alltmer erfaren och driven.

– Det gäller dock att vara lyhörd och ta till sig andras tankar för att utvecklas, säger Hanna. Utöver sitt jobb som skolinformatör och ansvarig för skolverksamheten jobbar hon med musik på sin fritid. Den 22 juli släppte hon en egenhändigt nyskriven låt på Spotify, Vi lever nu.

– Så jag har fullt upp att göra både på arbetstid och fritiden, berättar Hanna Göthberg, innan det bär iväg ut på nästa resa till en skola någonstans i vårt avlånga land.