• – Just nu har vi en rejäl uppgång för trähus med solceller på taket, säger Stefan Eklund, produktchef Myresjöhus.
  • Solceller en trend att räkna med på inrådan av Klimatrådet.

Klimatrådet driver på miljöanpassning

Klimatsmart trähussatsning med solceller

Myresjöhus gör en storsatsning på trähus med solceller som energikälla för uppvärmning. Den småländska trähusjätten går på Klimatrådets linje för att åstadkomma en energiomsättning och driva på arbetet med klimatanpassning.

– Förra året blev starten för denna nya trend, som innebär att vi kan presentera visningshus för solceller med kompletta miljöpaket, säger produktchef Stefan Eklund.

Det handlar om 90-årsjubileum för Myresjöhus samtidigt som Smålandsvillan firar 20 år. Nibe i Markaryd bidrar med solelen på den specialdesignade Markarydsvillan, som är ett gott exempel på klimatsmart anpassning i tiden för det välrenommerade Myresjöföretaget.

Myresjöhus bygger mest trähus och villor med leveranser över hela landet. Dessutom producerar trähusföretaget på småländska höglandet årligen 1 650 lägenheter i trä, vilket betyder att man inom denna nisch är störst i branschen.

Det senaste huset som är på gång och visar en pågående trähustrend är ett fyravåningshus i trä som uppförs på Vikaholm i Växjö

Totalt sett har företaget med huvudkontor i Myresjöhus en årsomsättning på tre miljarder och 18 procents marknadsandelar på trähus. Myresjöhus har hustillverkning förutom i Myresjö även i Vrigstad, där Smålandsvillan tillverkas, och i Sundsvall för Norrlandsmarknaden.

 

Fakta

90-årsjubileum för Myresjöhus samtidigt som Smålandsvillan firar 20 år med nya solceller på taket. Nibe i Markaryd bidrar med solpanelerna på den specialdesignade Markarydsvillan, vilket visar Myresjöhus klimatsmarta anpassning i tiden.