• Akko Karlsson, verksamhetschef och föreståndare på Västervik Teater & Konferens. Foto: Liselotte S Johansson
  • Patrik Winge, Akko Karlsson och Jonas Eilersen visar den stora salongen kan användas till föreläsningar, uppträdanden, bio och teater, och rymmer 343 sittplatser. Härifrån sänds liveföreställningar från olika delar av världen. 

Konferens med unik kulturupplevelse

När man deltar på ett konferensarrangemang hos Västervik Teater & Konferens får man ta del av lokalnära mat, personlig service och rymliga lokaler med bra teknik, samtidigt som du är ett stenkast från havet.

I samband med en digitalisering är nu anläggningen även utrustad med en stark ljud- och ljusanläggning i sin stora teater- och biolokal, vilket öppnar upp för unika kulturupplevelser i samband med olika event och företagsrepresentationer.

– Det möjliggör bland annat fantastiska direktsändningar från hela världens kulturscener som till exempel Metropolitan i New York, säger Akko Karlsson, verksamhetschef. Under hösten och våren kommer vi att sända sex stycken operor i samarbete med Folkets hus och parker.

Livesändningarna är öppna för allmänheten, men under en månad efter varje föreställning kommer de att kunna spelas upp flera gånger.

– Vi har tillgång till eftersändningar i 30 dagar efter en liveföreställning. Det gör att företag och organisationer kan förlägga ett kulturbaserat event för sina medarbetare eller kunder här.

Mycket personlig service

Arrangörerna tillhandahåller lokaler, teknisk support och service under kurser, konferenser och olika event.

– Vi skräddarsyr lokalerna efter behov som kan göras både större och mindre. Det är också viktigt med en bra matupplevelse vilket bidrar till feel-good-känslan. Där samarbetar vi med det lokala näringslivet.

– Det är verkligen en hög "lägsta nivå" på våra restauranger här i Västervik.

Styrkan med platsen är att allt är på ett plan. Lokalerna är handikappanpassade, med rymliga garderober och många toaletter.

– De som kommer hit tycker att det är ljust och fräscht, de slipper köa till toaletterna i pausar, och vi har alltid vaktmästare och ljus- och ljudtekniker på plats. Vi är måna om att vara driftstarka och minimera tekniskt strul.

Det nya unika greppet som nu presenteras med en klimatsmart kulturupplevelse i samband med ett event, kan bjuda även på annat än opera.

– Det går att få filmer anpassat efter företagets inriktning, och under våren 2018 kommer en konstupplevelse från Louvren i Paris.

– En kulturupplevelse av det här slaget kan vara avgörande för ett event, och en verklig kvalitetshöjare för företagarna, säger Akko Karlsson.