• Den första april är det premiär för den romantiska musikalen Grease på TallinkSilja. Musikalen uppförs under hela april och maj på kryssningarna till Helsingfors.
  • Kryssningsfartygen Tallink och Silja som går med passagerartrafik till Finland, Estland och Lettland har renoverats för 100 miljoner.

Konferenser och temakryssningar ny giv för TallinkSilja

Snart är det dags för vår och sommar vilket betyder högsäsong för TallinkSiljas kryssningar från Stockholm till Finland, Estland och Lettland.

- Vi kan täcka upp hela paketet från konferenser, afterwork och nöjen till turistresor. Våra volymer ökar och vi hoppas det blir en fortsatt trend med ett stigande intresse för konferenser, mässor och event, som företag och passagerare har möjlighet att delta i och arrangera på ett så priseffektivt sätt som möjligt ombord hos oss, säger Roger Yderbo, manager på TallinkSilja.

Konferenserna kan ta emot grupper med deltagare från nio upp till 2500 personer på de populära rutterna över Östersjön till Finland och de baltiska staterna. Helsingfors och Åbo i Finland och Estland och Lettland med huvudstäderna Tallinn och Riga är mål för kryssningarna.

Temakryssningar har blivit populära event, där både Tidningen Vi och Lions är exempel på arrangörer, som kan stå som värdar för kryssningsevenemang under ett eller ett par dygn på havet.

- Sådana specialkryssningar tillhör det vi vill utveckla. Silja har en lång tradition bakåt med femtio år av kryssningar och färjetrafik över Östersjön. De moderna båtarna kan ta emot 2500 passagerare och har 800 hytter ombord. På senare år har vi renoverat vårt fartygsbestånd för 100 miljoner kronor för att klara både säkerhetskrav och kunna erbjuda ökad komfort för passagerarna.

Nöjeskryssningarna får ett allt större utrymme, inte minst på Finlandsbåtarna. Mat, dryck och artistframträdanden är ett koncept som ökar i popularitet och lockar en ökande resandeström, inte minst i samband med den riktiga högsäsongen under juli och augusti.

Vårens stora begivenhet på underhållningsfronten blir musikalen Grease, som sätts upp på 40-timmarskryssningen till Helsingfors, med premiär den 1 april och finalföreställning den 31 maj.

- I det ordinarie utbudet ingår Galaxy med dansbandskryssningar till Åbo, som avgår från Stockholm på kvällarna. Danskryssningarna tar 23 timmar innan de är tillbaka ett dygn senare i Värtahamnen, berättar Roger Yderbo med tolv år bakom sig som en av arrangörerna bakom TallinkSiljaresorna.

Många resenärer föredrar en kortare minisemester, då en kryssning på Ålands hav är ett perfekt alternativ.

- Klubb One heter vår kundklubb med återkommande passagerare som medlemmar. Medlemmarna har möjlighet till specialerbjudanden både när det gäller shopping och underhållning ombord.