• Gläder sig åt avtalet med EFG gör bröderna Håkan och Stefan Samuelsson som driver Kontorsspecial med huvudkontor i Vetlanda.

Kontorsspecial stärker positionerna inom möbler och inredning

– Samarbetsavtalet gör oss starkare och ger alla våra kunder tillgång till EFG:s hela sortiment inom kontorsinredning och möbler för offentlig miljö. Det säger Stefan Samuelsson, VD på Kontorsspecial med huvudkontor i Vetlanda, som gläds över att ha etablerat samarbete med Tranåsbaserade EFG.

– Vi är själva ett företag som jobbar lokalt och som vet värdet av närhet och personliga relationer. Samarbetet med EFG stärker den profilen, säger Stefan Samuelsson som menar att EFG:s sortiment passar mycket väl in i Kontorsspecials utbud.

– EFG är en bra aktör med starkt varumärke och ett sortiment som möter våra kunders behov på ett mycket tillfredställande sätt. EFG har också många storkundsavtal där Kontorsspecial kan tillföra lokal kompetens och service inom det geografiska område som är vårt, fortsätter Samuelsson som berättar att Kontorsspecial i dag har egna butiker i Vetlanda och Jönköping, Nässjö, Västervik och Oskarshamn.

Just möbler och inredning är sedan länge ett av Kontorsspecials affärsområden där de övriga är kontorsmateriel, IT och copy samt städ och hygien. Allt för kontoret har varit företagets ledstjärna sedan Kontorsspecial grundades år 1943. Många kunder uppskattar smidigheten i att ha allt samlat hos en leverantör.

– Samarbetet med EFG innebär också att vi kan erbjuda en ännu snabbare och effektivare hantering också av större offertförfrågningar. I dag kan kravspecifikationerna vara ganska omfattande men gemensamt är vi rustade att klara av detta på ett mycket snabbt och för kunden smidigt sätt, poängterar Stefan Samuelsson.

I dag sker mycket av företagets försäljning via de egna butikerna men också genom webbhandel. Däremot hanterar Kontorsspecial mycket av företagets distribution och även installationsarbete med egna bilar och egen personal.

– Det är en klar fördel att vi har dessa direktkontakter med kunderna. Inte mycket kan ersätta den personliga servicen, avslutar Stefan Samuelsson.