• Tjustgalans alla pristagare hyllades stort på scenen med sina statyetter.
  • Under många år har Lars-Göran Carlsson varit en välkänd profil inom hotellnäringen.

Kvinnlig dominans på Tjustgalan

På Tjustgalan var det många som fick upp ögonen för kommunens kvinnliga företagare, som fick ta emot pris som årets entreprenör, genombrott, branschpris och kulturstipendiet. Årets företagare blev Fredrik Strand på Ostkustens riv- och sanering.
Nära 400 personer kom till Arenan vid Lysingsbadet, där de möttes av 31 flott dukade bord, snygga blomsteruppsättningar och en personalstyrka från stadshotellet på uppåt 50 personer. Ska det vara fest så ska det!
Tack till personalen
Först att ta emot sitt pris var Fredrik Strand på Ostkustens riv- och sanering, som startade sitt företag så sent som 2007. Företaget går bra, har nyanställt efterhand och blivit specialister på allt inom sanering, håltagning och stambyten.
– Jag vill tacka alla anställda, min bank och revisor som trott på min företagsidé, sade Fredrik i sitt tacktal.
Servicen främst
Priset till årets genombrott gick till Ann-Therese Hedqvist på kommunikationsföretaget Dynamic Media, som etablerat sig ordentligt i Västervik efter flytten från Växjö för åtta år sedan.
En välkänd Västerviksprofil, Lars-Göran Carlsson på Västerviks stadshotell belönades med priset som årets företagsledare. L-G har jobbat inom hotellbranschen i Västervik sedan 80-talet och genom sin personal satt service för gästerna i främsta rummet.
Nästa person att belönas blev Mi Nilsson, som utvecklat sitt företag Jami hundsport och profilerat sig som en duktig och engagerad företagare.
– Det var f-n på tiden, det var faktiskt min första tanke, berättade Mi rodnande för publiken på Tjustgalan.
Årets branschföretag inom handeln blev Busfrö nytt & bytt och dess ägare Stina Qubti. Hennes butik som bara funnits i tre år finns nu i centrum och har utvecklats till Sveriges största secondhandbutik för dam- och barnkläder.
Årets Västervikare blev Gamlebys centrumledare Ulf Lindholm, som varit med och utvecklat handeln i Gamleby under en lång följd av år.
– Vi har blivit mer välkomnande, är bra på service och har en god känsla för våra kunder, menade Ulf om framgångsfaktorn för handeln i Gamleby.
Kvällen inramades av god mat, underhållning med både visor, rock´n roll och dans framåt natten. Kvällens presentatörer var Pelle Svensson och Carin Torngren från två välkända företag inom det lokala näringslivet.?