• Familjeföretaget i Hultagård består av Rickard Karlsson, syskonen Andreas och Caroline och föräldrarna Monika och Anders.År 2000 flyttade L.P Pressgjuteri till Hultagård från Landsbro.
  • Rickard Karlsson visar ett exempel på genuin kvalitet inom pressgjutning.

LP Pressgjuteri sätter Hultagård på kartan

Ett familjeföretag av det klassiska slaget är ett av de mest välrenommerade företagen som sätter Hultagård utanför Sävsjö på kartan.

Syskonen Rickard, Andreas och Caroline Karlsson driver LP Pressgjuteri vidare med nya visioner om att företaget på den lilla orten ska kunna hävda sig gentemot konkurrenterna med genuint kunnande, engagemang och hög kapacitet.

1977 tog deras far, Anders Karlsson, över företaget, som då låg i Landsbro, mamma Monika har fortfarande hand om bokföringen i firman, som flyttade till Hultagård vid millennieskiftet år 2000.

– Vi bygger vidare vid den gamla nedlagda järnvägen, som en gång trafikerades av den så kallade Vetlandabocken mellan Sävsjö och Vetlanda. Rälsen är nu uppriven men Hultagård var en av de första orterna som fick bredband och det har inneburit ett uppsving för hela byn, säger Rickard Karlsson, VD för LP Pressgjuteri.

LP Pressgjuteri och dotterbolaget Vallsjö Verktyg genomsyras av ett stort engagemang, som borgar för kvalitet och säkra leveranser till kunderna.

– Kunskapen om pressgjutning och formverktyg är huvudkärnan i vår verksamhet, vilket medför att våra kunder blir nöjda, säger Andreas Karlsson, VD för Vallsjö Verktyg.

LP Pressgjuteri utför uteslutande legoarbeten. I mer än 25 år har företaget varit underleverantörer till närliggande SAPA i Vetlanda.

– När vi var som störst hade vi 20 anställda. Sedan kom robotarna in i bilden och numera är vi åtta anställda, säger VD Rickard Karlsson.

LP Pressgjuteri har en nischad specialprodukt, hörnvinklar, som levereras till Sapa Building System. Det är denna typ av kvalitetstillverkning som gör att Hultagårdsföretaget får en särställning på marknaden som få kan mäta sig med.

Hörnvinklarna är en specialdesignad produkt, som läggs ut på underleverantörer med genuin kompetens som i sin tur ger möjligheter för Sapa att förbinda sina profilsystem.

– Idag har vi nya mål och visioner, när vi tar över föräldraföretaget. Generationsskiftet betyder en ny gnista med nya målsättningar. Idag strävar vi efter en ny marknad i en hårdnande konkurrens. Det är inte alltid att omsättning och resultat går hand i hand. I dagens samhälle gäller det istället att uppnå effektivitet. Även om nya vindar blåser behåller vi dock våra bra värderingar, som vi fått av föräldrarna med återhållsamhet och hög arbetsmoral. Vad vi dock vill satsa på mera framöver är utökad marknadsföring för att synas mer för att nå fler kunder från den lilla orten Hultagård. Bredbandsetableringen är ett bra avstamp i denna riktning för att utveckla verksamheten i den lilla byn vid sjön mellan Sävsjö och Landsbro.

 

Fakta

LP Pressgjuteri har en nischad specialprodukt, hörnvinklar, som levereras till Sapa Building System. Det är denna typ av kvalitetstillverkning som gör att Hultagårdsföretaget får en särställning på marknaden som få kan mäta sig med.